• 1400/07/24 - 11:57
  • - تعداد بازدید: 485
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

24 مهر ماه سال 1400روز جهانی غذا

دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به مناسبت 24 مهر ماه سال 1400 روز جهانی غذا گفت:FAO شعار روز جهانی غذا ٢٠٢١ را " تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط بهتر و زندگی بهتر" قرار داده است.

00.jpg

 


روابط عمومی معاونت بهداشتی / دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به مناسبت 24 مهر ماه سال 1400 روز  جهانی غذا گفت:FAO  شعار روز جهانی غذا ٢٠٢١ را " تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط بهتر و زندگی بهتر" قرار داده است. براساس گزارش FAO غذایی که انتخاب و مصرف می کنیم نه تنها بر سلامتی ما و سیاره ما بلکه بر نحوه عملکرد سیستم های کشاورزی و غذایی اثر گذار است.


وی افزود: سیستم پایدار کشاورزی- غذایی سیستمی است که در آن انواع غذاهای کافی، مغذی و ایمن با قیمت مناسب برای همه در دسترس است و هیچ فردی گرسنه نیست یا از هیچ نوع سوء تغذیه ای رنج نمی برد. در واقع، سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی امنیت غذایی و تغذیه را برای همه، بدون به خطر انداختن پایه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، برای نسل های آینده فراهم می کند و منجر به تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر برای همه می شود.


رئیس مرکز بهداشت سبزوار ادامه داد: براساس گزارش FAO در سیستم های کشاورزیغذایی، یک میلیارد نفر در سراسر جهان یعنی بیش از هر بخش اقتصادی دیگر مشغول به کار هستند . علاوه بر این، نحوه تولید، مصرف و متاسفانه هدر دادن مواد غذایی آسیب های زیادی را بر منابع طبیعی، محیط زیست و آب و هوا وارد می کند. تولید غذا اغلب باعث تخریب زیستگاه های طبیعی شده و به انقراض گونه ها کمک می کند. چنین ناکارآمدی تریلیون ها دلار هزینه دارد. مهمتر از همه، سیستم های کشاورزیغذایی  امروزه نابرابری ها و بی عدالتی های عمیقی را در جامعه جهانی آشکار می کند. سه میلیارد نفر از جمعیت جهان نمی توانند رژیم غذایی سالم داشته باشند و علاوه بر شیوع سوءتغذیه پروتئین انرژی و کمبود ریزمغذی ها، اضافه وزن و چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با تغذیه همچنان در حال افزایش است.


نوده در ادامه گفت: در همه گیری 19-COVID و تبعات اقتصادی ناشی از آن بر وضعیت تغذیه و امنیت غذایی خانوار و نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن، تأکید سازمان های بین المللی بر این است که کشورهای جهان برای تغذیه حدود ١٠ میلیارد نفر جمعیت جهان در سال ٢٠٥٠ باید به ایجاد سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی متعهد شوند. در شرایط فعلی بحران کووید ١٩ در جهان، افزایش فقر ناشی از بیکاری و کاهش درآمد خانوارها باعث شده میلیون ها نفر به کمک غذایی فوری نیاز داشته باشند.


وی افزود: روزجهانی غذا ٢٠٢١ برای دومین بار در حالی که جهان با آثار گسترده همه گیری کووید ١٩ مقابله می کند برگزار می شود.



 

  • گروه خبری : معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 13710
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/Zvva
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 3
بازدید امروز: 1406
کل بازدید: 430613
بازدید کنندگان آنلاین: 14
آخرین بروزرسانی: 1404/06/25 12:59