• 1398/09/30 - 13:30
  • - تعداد بازدید: 586
  • - تعداد بازدیدکننده: 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یلدا در راه است .....

توصیه های برای خرید آجیل شب یلدا

یلدا فرصتی است برای دیدارها، وقتی کشاکش روزگار تو را از دیدار آنان که به چشمان تو نیازمندند، بازمی دارد. آتش گرم و کرسی خانه مادربزرگ ما را به گرد خویش آورده و گرمایش را با ما تقسیم می کند

a00.jpg

 


یلدا فرصتی است برای دیدارها، وقتی کشاکش روزگار تو را از دیدار آنان که به چشمان تو نیازمندند، بازمی دارد. آتش گرم و کرسی خانه مادربزرگ ما را به گرد خویش آورده و گرمایش را با ما تقسیم می کند تا در زمستان سر در راه، به یاد چون امشبی همیشه گرم گرم بمانیم، در میان تقویم ورق خورده پدر بزرگ، سیاووش را می بینیم که از آزمون آتش سربلند بیرون می آید و پدربزرگ چه باشکوه داستان او را می گوید.


روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پشکی سبزوار / ضمن تبریک این جشن بزرگ ملی به همشهریان  توصیه می شود برای تامین آجیل مورد نیاز شب یلدا موارد زیر را مورد توجه قرار دهند:


1 - سعی کنید تا حد امکان آجیل را از فروشگاه‌های معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می‌ نمایند، خریداری نمایید.


2 - خرید آجیل فله ای از دستفروشان به هیچ وجه اقدام درستی نیست.


3 - هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید، آجیل تازه نباید هیچ‌گونه بوی نامطبوعی  مانند بوی نا، بوی ماندگی، تند شدگی و ترشیدگی داشته باشد.


4 - به ظاهر آجیل خوب دقت کنید، وجود حفره‌ یا کپک زدگی از علائم کهنگی و فساد آن است.


5 - برای تشخیص وجود رنگ در آجیل، پیشنهاد می نماید مقداری آجیل را برای چند دقیقه در مشت ریخته و پس از خالی کردن مشت بررسی نمایید که آیا پوست کف دستتان رنگی شده یا خیر؟


یا هنگام مصرف دقت نمایید که آیا زبان یا دور لب هایتان رنگی شده یا خیر؟


 توجه داشته باشید که استفاده از رنگ در آجیل بدلیل مضرات آن اکیدا ممنوع است .


بدیهی است که واحد های تولیدی توسط بازرسان مواد غذایی بطور مستمر بازدید شده و لذا آجیل های بسته بندی کارخانه ای اغلب عاری از هر گونه رنگ غیر طبیعی می باشند.


و در صورت نیاز از زعفران و زردچوبه در ایجاد رنگ استفاده می گردد .


6 - سعی کنید آجیلی را انتخاب ‌کنید که  شور نبوده  و کمتر بوداده شده باشد.


7 - نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب، تند و تیز می شود.


بنابراین از مصرف آجیل کهنه جداً خودداری کنید.


8 - در صورتی که بر روی مواد تشکیل دهنده آجیل مانند پسته، فندق و ... سوراخ هایی مشاهده کردید، از خرید و مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید، چرا که نشانه  آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ ها  لارو حشرات، به صورت کرم هایی به اندازه کوچک، وجود دارد.


9 - ممکن است در مراکز عرضه آجیل، محصولاتی را که کهنه یا آفت زده هستند، مجدداً بو داده و یا مخلوط کنند، لذا در هنگام خرید آجیل، به این موضوع توجه کنید.


10 - انواع آجیل بایستی در جای خشک و خنک( دمای 25 درجه سانتی گراد )، نگهداری شوند.


روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار



 

  • گروه خبری : معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 11167
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/ZUj9
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 12
بازدید امروز: 7754
کل بازدید: 1390657
بازدید کنندگان آنلاین: 16
آخرین بروزرسانی: 1404/08/26 15:01