روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان خوشاب خبر داد
سومین کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان خوشاب
.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان خوشاب: سومین کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان در محل دفتر امام جمعه باحضور ریاست محترم شبکه بهداشت و درمان خوشاب ، فرماندار محترم، امام جمعه محترم و رؤسای ادارات، اعضای هیئت امناء مساجد و مسئولین هیئت های مذهبی برگزار شد.
محمد جعفر جغتایی رئیس شبکه بهداشت و درمان خوشاب و دبیر کارگروه در ابتدا ضمن خوش آمدگوئی و عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان به حاضرین، توجه ویژه به رعایت بهداشت فردی و عمومی را در اماکن عمومی مانند مساجد و اماکن متبرکه را یادآوری کردند. ایشان با بیان اینکه طبق سنت حسنه در ماه محرم همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی در مساجد و تکایا، توزیع نذورات و غذا توسط خیرین و هیئت امناء مساجد صورت میگیرد
وی ادامه به دلیل افزایش احتمال بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا بویژه بیماریهای عفونی روده ای در مکانهائیکه به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع میگردد بیشتر میشود،
مدیر حوزه سلامت شهرستان خوشاب همچنین یادآور گردیدند که در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی در این اماکن و مراسم عمومی با مسمومیت های گسترده مواجه خواهیم شد . بمنظور پیشگیری از بروز و شیوع هر گونه بیماری مرتبط با آب و غذا و حفظ و ارتقاء سلامت جامعه در این ایام رعایت موارد ذیل را ضروری دانستند :
هر گونه پخت و پزباید در مکانهاییکه دارای شرایط بهداشتی و مورد تایید مراکز بهداشت محل است صورت گیرد .
2 - کلیه افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی قبلاً نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام نمایند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است / مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد. ترجیحاً از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود/از فرآورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت وسازمان دامپزشکی است استفاده شود/ از نمک های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفرهها استفاده شود/در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفره ها جلوگیری گردد/از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی ( حداکثر دو ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شود .
دکتر زید آبادی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان در ادامه نکات قابل توجهی را در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که به عنوان یک بیماری کشنده مشترک بین انسان و دام مطرح می باشد ارائه نمودند. ایشان نیز به این نکته قابل توجه اشاره کردند که ذبح دام بایستی تنها در کشتارگاه و با نظارت کارشناس مربوط صورت گرفته و یا حتی الامکان در مکانهایی صورت گیرد که شرایط بهداشتی داشته باشد. ضمن اینکه ایشان استفاده از وسایل حفاظتی برای قصاب ها را الزام دانسته و اشاره کردند که بایستی هنگام ذبح حتما دستکش، چکمه، ماسک و عینک استفاده گردد تا احتمال انتقال ویروس از دام به انسان به حداقل ممکن کاهش یابد.
گفتنی است عنایت به هم زمان بودن با ایام سوگواریس سالار شهیدان کارگروه مذکور در محل دفتر امام جمعه معزز شهرستان برگزار شد./سلطانی 200


نظر دهید