• 1397/09/19 - 12:23
  • - تعداد بازدید: 1389
  • - تعداد بازدیدکننده: 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
ممنوعیت مصرف نمک های دریایی و غیر یدار در بین خانوده ها

پیام معاونت بهداشتی دانشگاه به مناسبت هفته بسیج ملی مصرف نمک یدار

.

دکتر_نوده.jpg

 


 


 


به مناسبت بسیج ملی "اهمیت مصرف نمک یددار تصفیه شده " از 17 لغایت 21 آذر ماه معاون بهداشتی  دانشگاه، به نکاتی در زمینه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید اشاره  داشتند:.


دکتر فاطمه نوده در این خصوص گفت: کمبود ید در انسان عامل اصلی اختلالات غده تیروئید به شمار می رود. و اضافه کردن ید به محصولات غذایی مانند نمک  به عنوان استراتژی موثر،ارزان وقابل اجرا دردنیامعرفی شده که ایران نیز دراین مسیر گام برداشته وتوانسته طی دودهه گذشته به موفقیت چشمگیری درکنترل وکاهش اختلالات ناشی ازکمبود ید و کاهش حدود 90درصدی شیوع گواتر وحذف آن دست یابد.


وی افزود :متاسفانه مدتی است که تبلیغات نادرستی درباره ی نمک های غیراستاندارد به ویژه نمک دریا وجایگزین کردن آن بانمک یددار صورت می گیرد که خانواده هارا به استفاده ازآن ها تشویق می کند که درصورت تداوم مصرف ، بیم آن می رود که مجددا خطر کمبود ید واختلالات آن ازجمله اثرات وخیم آن بر کاهش رشد ذهنی وجسمی ، قدرت یاد گیری و آستانه شنوایی کودکان ونوجوانان  ، سقط جنین در مادران باردار و... آن برگشت نماید.


از طرف دیگر مصرف نمک دریا  وسایر نمک های غیر یده با توجه به ناخاصیهای موجود در آن می تواند  موجب بروز مشکلاتی در زمینه سلامتی  گردد . به این منظور بسیج اطلاع رسانی "اهمیت مصرف نمک یداردار تصفیه شده"  فرصتی است برای تاکید مجدد بر مصرف نمک یددار تصفیه شده ولی  به دلیل شیوع بالای بیماری فشار خون بالا  وبیماریهای ناشی از مصرف نمک مانند سرطان معده ،پوکی استخوان و..   شعا ر اصلی این پویش به این نکته تاکید دارد که " نمک کم مصرف شود ولی همان مقدار کم نمک یددار تصفیه شده " با شد.


 معاون بهداشتی دانشگاه  همچنین در مورد حد مجاز مصرف نمک افزود: حداکثر مقدارمصرف نمک در بزرگسالان 5 گرم (یک قاشق مربا خوری ) ودر کودکان 3 گرم می باشد .ولیکن سرانه مصرف نمک در ایران 2تا 3 برابر مقدار مجاز برآورد شده است که بهتر از ابتدای کودکی همزمان با شروع غذای کمکی آنها را به مصرف غذای کم نمک عادت داد . مصرف تنقلات شور وفست فود ها وقرار دادن نمک سر سفره از عادات غلط غذایی است که باید  در بین همه گروههای سنی به اصلاح آن همت گماشت .


 

  • گروه خبری : معاونت بهداشتی,اخبار واحدها
  • کد خبر : 9364
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/Zgb8
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 15
بازدید امروز: 11053
کل بازدید: 1421640
بازدید کنندگان آنلاین: 20
آخرین بروزرسانی: 1404/08/28 12:47