کارشناس تحقیق و توسعه معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی سبزوارگفت: استفاده مکرر و نابجا از آنتی بیوتیک، یکی از مهمترین دلایل افزایش باکتریهای مقاوم به دارو می باشند.
وبدا سبزوار/ دکتر ماندانا دولت آبادی درهفته جهانی آگاهی نسبت به آنتی بیوتیک ها در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهارکرد:مقاومت ضد میکروبی به مقاومت یک میکرو ارگانیسم (شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل) در برابر داروهای ضد میکروبی، برای درمان عفونت ناشی از آن گفته میشود.
وی افزود: زمانی که این میکرو ارگانیسمها نسبت به داروهای ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس مقاوم شوند، داروهای استاندارد بی اثر میشوند، عفونت در بدن باقی می ماند و به راحتی منتقل میشود.
کارشناس تحقیق و توسعه اضافه کرد:درمان بسیاری از بیماریهای کشنده مانند سل، فقط با آنتی بیوتیک امکان پذیر است و همین یک مورد نشان میدهد مقاومت در برابر این گروه درمانی تا چه اندازه میتواند خطرناک باشد.
دکتر دولت آبادی با بیان اینکه استفاده مکرر و نابجا از آنتی بیوتیک، یکی از مهمترین دلایل افزایش باکتریهای مقاوم به دارو هستند،بیان داشت: آنتی بیوتیک یک منبع با ارزش دارویی است که برای درمان عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار میگیرد و استفاده از آن تنها با تجویز پزشک و در یک دوره درمانی کامل موثر است.
وی ادامه داد:باید درنظر داشت که آنتی بیوتیک فقط قادر به درمان عفونتهای باکتریایی است و به هیچ عنوان در برابر عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوانزا موثر نیست.
دکتر دولت آبادی با بیان اینکه مقاومت در برابر آنتی بیوتیک به یک معضل جهانی بدل شده است، گفت:بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک که سبب عفونتهای شایعی مانند عفونتهای دستگاه ادراری، ذات الریه و عفونتهای خون میشوند، وجود دارند.
کارشناس تحقیق و توسعه معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی سبزوارتصریح کرد: در جهت پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی به آنتی بیوتیک ها،رعایت بهداشت جهت ابتلا به بیماریهای عفونی نیازمند به آنتی بیوتیک،عدم استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان سرماخوردگی و انفلوانزای ویروسی و مصرف آنتی بیوتیک با دستورپزشک یا داروساز ضروری است.