دسترسی سریع
شنبه ٠٣ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

زندگی در منطقه ممنوعه/لباس ایزوله، زرهی بر تن خسته پرستاران

بسیاری از پزشکان، پرستاران و کادر درمان که در خط مقدم جبهه سلامت به مبارزه با کرونا می‌پردازند به دلیل سختی شرایط و نوع تخصص، شبانه روز در محل خدمت خود حضور دارند و در دل خطر زندگی می‌کنند.

بسیاری از پزشکان، پرستاران و کادر درمان که در خط مقدم جبهه سلامت به مبارزه با کرونا می‌پردازند به دلیل سختی شرایط و نوع تخصص، شبانه روز در محل خدمت خود حضور دارند و در دل خطر زندگی می‌کنند.

وبدا سبزوار به نقل از ایرنا / زندگی تمام وقت در محیطی که بسیاری حتی جرات مراجعه و حضور در آنجا را ندارند نشان از قبول وظیفه سنگینی است که کادر درمان شجاعانه آن را پذیرفته‌اند تا با پشتکار مثال زدنی، در سایه رحمت الهی جان افراد بیشتری را از چنگال کرونا بیرون بکشند. آنان در این روزهای سخت که انگار سایه سیاه کرونا رفتنی نیست در نبردی سخت و سهمگین جانشان را برکف نهاده و خود را سپر بلا کرده‌اند تا مبتلایان، درد و رنج را سپری کنند و سلامتی کامل خود را بازیابند.

همزیستی با ویروس کشنده

توصیف زندگی مداوم با مشقت و سختی فراوان در محیطی که ویروسی کشنده اینگونه جولان می دهد بسیار سخت است و نیازمند قلم توانمند و زبان شیواست. زندگی که در آن افراد با دشورای‌هایی همچون دوری از خانواده، پوشش لباس ایزوله و ماسک در ساعات طولانی و مشاهده مرگ غریبانه بیماران روبرو هستند و با سختی بسیار کارهای روزانه خود را انجام می دهند.

اقامت تمام وقت ۱۵ پزشک در بیمارستان واسعی سبزوار

مجاهدت‌های کمتر دیده شده کادر درمان کشور در بیمارستان واسعی شهر سبزوار به عنوان مرکز پذیرش بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز مشهود است. این افراد در ۹ ماه گذشته همانند دیگر همکاران خود عاشقانه در حال خدمت رسانی به بیماران هستند و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.

رییس مرکز آموزشی درمانی واسعی سبزوار در این باره گفت: هم اکنون ۱۵ پزشک به منظور خدمات اورژانسی به صورت شبانه روزی در پانسیون پزشکان این بیمارستان اقامت دارند. این گروه از کادر درمانی ماههاست که از محیط بیمارستان خارج نشده و حتی ارتباط محدود با اعضای خانواده خود دارند. ساعات استراحت آنها کم است و زمان مشخصی برای صرف وعده غذایی نیز ندارند.

دکتر طاها حسینی افزود: آنها در تمام ساعات فعالیت لباس مخصوص (ایزوله) بر تن دارند و با امکانات محدود پای کار ایستاده اند و در این مسیر همتی بی بدیل دارند.

وی ادامه داد: با بکارگیری بیش از یکصد نفر نیروی درمانی و پشتیبانی ویژه مبارزه با کرونا، تعداد کادر درمانی بیمارستان واسعی به ۶۵۰ نفر رسیده است که حدود ۴۰ درصد آنها به کرونا مبتلا شده‌اند.

وقف زندگی

رشادت های بی وقفه پرستاران و کادر درمان موجب بهبودی درصد بسیاری از کسانی است که درگیر بیماری کووید ۱۹ شده اند، رشادت هایی که عاشقانه رخ نمایان می کند و سبب کاهش یاس و ناامیدی مردم کشور از این بیماری منحوس شده است.  

یک متخصص بیماری های عفونی در بیمارستان واسعی سبزوار در این خصوص گفت: با توجه به شرایط موجود تمام زندگی خود را وقف بیمارانی کرده ایم که بعد از خدا، امیدشان به کادر درمان است.

دکتر افسانه کفاش افزود: خدمت رسانی به بیماران افتخار بزرگی است که با تمام وجود آن را انجام می دهیم و تا پای جان برای درمان و بهبودی آنها تلاش می کنیم.

وی ادامه داد: در هر شبانه روز کمتر از چهار ساعت استراحت می کنیم و مدام نگران سلامت بیماران هستیم. از طرفی به دلیل ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی و فشار کار، تعدادی از همکاران مبتلا به ویروس کرونا شده اند که آنها هم پس از بهبودی، خدمت به بیماران را از سرگرفته اند.

دکتر کفاش خطاب به شهروندان گفت: ما به عنوان کادر درمان در تمامی ساعات شبانه روز از هیچ کوششی برای بهبود بیماران دریغ نخواهیم کرد در عین حال از شهروندان تقاضا داریم با کنار گذاشتن بی ملاحظه‌گی ها و عمل به توصیه های بهداشتی و همچنین دوری از اجتماعات و دورهمی ها، به مهار ویروس کرونا کمک کنند.

لباس ایزوله، زرهی بر تن خسته پرستاران

پوشش پارچه ای که تمامی کادر درمان بیماران کرونا برای جلوگیری از انتقال ویروس ناچار به استفاده از آن هستند، وزن زیاد داشته و هوا در آن جریان ندارد که شرایط را برای بهره برداران آن سخت می کند.     

یک پرستار بخش کرونای بیمارستان واسعی سبزوار گفت: قبل از شیوع کرونا، روپوش سفید و راحتی که نماد شغل پرستاری است بر تن داشتیم اما بعد از شیوع این ویروس وارد کیت های حفاظتی شدیم.

صدیقه بای افزود: رسیدگی به بیماران کرونایی نسبت به دیگر بیماران شرایط خاص‌تری دارد و انرژی بیشتری می گیرد که این موضوع همراه با لباس ایزوله سبب خستگی بیشتر پرستاران می شود.

وی ادامه داد: پوشش لباس ایزوله و ماسک بسیار طاقت فرساست چرا که استفاده طولانی از آن برای پزشکان و کادر درمان تنگی تنفس و سردرد به همراه دارد. از طرفی در ساعات استراحت و تغذیه به دلیل زمان محدود امکان تعویض این لباس وجود ندارد.

این پرستار گفت: گاهی ممکن است بیش از یک شبانه روز این لباس بر تن کادر درمان باشد که هنگام تعویض گاهی چهره و رنگ افراد تغییر کرده و آثار لباس بر سر و تن آنها باقی می ماند.

همدم بیماران بی ملاقاتی

"دلتنگ خانواده ایم ولی نمی گذاریم آنها دلتنگ خانواده شان باشند" این جمله‌ای است که این پرستار بخش کرونای بیمارستان واسعی بیان می کند و از تلاش های کادر درمان برای ارتباط بیماران کرونایی با خانواده هایشان سخن می گوید.

بای افزود: به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، ملاقات با مبتلایان بستری شده ممنوع است در این شرایط پرستاران و کادر درمان که تمام وقت در بخش بیماران کرونایی حضور دارند علاوه بر ارائه خدمات درمانی، همراه و همدم این بیماران هستند.

وی ادامه داد: هرچند خود دلتنگ خانواده هایمان هستیم ولی خانواده هایمان شغل و شرایط ما را پذیرفته اند و همچون کوه حامی ما هستند. با این انرژی در مواجهه با بیماران کرونایی تمام مشکلات را فراموش می کنیم و با تمام توان به دیدار آنها می رویم. شرایط سخت آنها را درک می کنیم و با فراهم کردن شرایط مناسب آنها را از دلتنگی خارج می‌کنیم.

این پرستار گفت: برای اینکه بیماران احساس دلتنگی نکنند برای آنها موسیقی پخش می شود، با فاصله های مختلف با آنها صحبت می کنیم و همچنین برای ایجاد امید و انگیزه در آنها، تماس تلفنی و تصویری با خانوادهایشان برقرار می کنیم.

وی افزود: مرگ غریبانه بیماران یکی از موضوعات مهم این روزهاست که آسیب جدی به روحیه کادر درمان وارد کرده است. بیمارانی که مدتها بدون ملاقاتی بوده‌اند و در تنهایی جان خود را از دست می‌دهند.

بای ادامه داد: فوت بیماران هیچ گاه برای پرستاران عادی نبوده است اما مرگ‌های غریبانه این روزها جلو چشمان ما سخت‌تر و متفاوت‌تر از همیشه است زیرا هیچ وقت این شرایط را تجربه نکرده بودیم.

امروز با افتخار از کسانی سخن گفتیم که طی ۹ ماه گذشته بدون ترس و واهمه و با دست خالی در خاکریز دشمن نامرئی در حال مبارزه بودند، آنها فرشتگان نجاتی هستند که با مجاهدت همراه با عشق و ایمان خود کابوس مرگ را از سر جامعه خود برمی چینند و شجاعانه خود را سپر بلا می کنند.

براساس آمار رسمی حدود نیمی از ۷۰ هزار پرستار ایرانی به کرونا مبتلا شده اند که به دنبال شرایط موجود فقط پنج هزار نفر آنان در مرخصی استعلاجی هستند. همچنین بیش از ۱۶۰ نفر از کادر درمان در این نزاع با جان شیرین وداع کرده اند.

حافظه تاریخی پر افتخار کشور بدون شک این همنوع دوستی و از جان گذشتگی فرزندان شجاعش را به درستی و با تواضع در خود ماندگار می کند.


تهیه و تنظیم:حمید دلاوری

 

تاریخ درج خبر: سه شنبه ٢٠ آبان ١٣٩٩    / شماره خبر:  ١٢٣٩٩  / تعداد بازدید:  3170

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: