چاپ    ارسال به دوست

 

 

بررسی مشکلات پرستاران در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

معاون پرستاری وزارت بهداشت در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بابیان اینکه استخدام نیروی پرستار متناسب با افزایش تخت های بیمارستانی نیست، گفت: پرستاری که بیش از ۲۰ ماه است که در بخش های کوید ۱۹ بدون لحظه ای وقفه جان بر کف ارائه خدمت وایثار می کند امتحان خود را پس داده است و نباید درگیر آزمون استخدامی شود. لذا تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی پرستاری بویژه پرستارانی که بالای ده سال سابقه کار دارند بایستی در اولویت اقدامات اضطراری قرار گیرد.

به گزارش وبدا، در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و در نشستی با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت، رییس سازمان‌های نظام پرستاری، مسوولان سازمان برنامه بودجه و دیوان محاسبات اداری و سازمان امور استخدامی کشور و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مشکلات مرتبط با گروه پرستاران از جمله پرداخت فوق‌العاده خاص، جذب نیروهای شرکتی، تعیین تکلیف استخدام‌ها و نیروهای طرحی غیرایثارگر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر مریم حضرتی در این جلسه با اشاره به کمبود شدید نیروی پرستار در بخش های مختلف، اظهار کرد: در دی ماه سال ۱۳۹۸  قبل از کوید ۱۹ ،در بررسی که در خصوص میزان فعالیت و ساعت اضافه کار عملکردی ماهیانه پرستاران در دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی کشور انجام گرفت نتایج نشان داد که در اغلب دانشگاه‌های مادر اضافه کاری ها و شیفت های اجباری به پرستاران وجود دارد. به عنوان مثال در دانشگاه علوم پزشکی  ایران ماهیانه بیش از ۳۰۰ هزار ساعت اضافه کاری عملکردی پرستاری  وجود دارد  که حداقل معادل بیش از دو هزار پرستار می شود. البته بقیه دانشگاهای علوم پزشکی کشور مثل شیراز، کرمان و شهید بهشتی نیز وضعیتی مشابه دارند که بدون شک این موضوع پس از شیوع پاندمی افزایش چشمگیری داشته است.
وی افزود: پرستاران علی رغم خستگی و تحمل شیفت ها و اضافه کاری های اجباری ایثارگرانه و مسئولانه به صورت شبانه روزی به ارئه خدمت پرداختند و علی رغم تعطیلی های سراسری هیات دولت و دورکاریها ، پرستاران در شیفت های خود حاضر بودند و با وجود آسیبهای جسمی و روحی حتی یک بیمار بدون خدمات مراقبتی رها نماند.   
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به استخدام های خوبی که در دو سال گذشته انجام گرفت، گفت: تخصیص بیش از ۲۴ هزار نیروی  پرستار در  دو سال گذشته اگر چه بسیار ارزشمند است اما اغلب جذب نیرو به صورت تبدیل وضعیت  بوده  و عملا نیروی کافی به سیستم تزریق نشده است.
وی گفت متاسفانه استخدام های صورت گرفته متناسب با افزایش تخت های بیمارستانی و افزایش بخش های ویژه صورت نگرفته و برای رسیدن به حداقل استاندارد جهانی و نسبت پرستار به تخت یا پرستار به جمعیت فاصله زیادی داریم که بایستی تدبیر فوری در این خصوص صورت گیرد.
دکتر حضرتی در ادامه با گلایه از تفکیک پرستاران به پیمانی، قرادادی، شرکتی و تبصره ای و عدم سهمیه مناسب برای تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی در استخدامی های اخیر، افزود: تمام پرستاران شرح وظایف واحدی دارند و برای ایجاد عدالت در سیستم باید از نظر امتیازات، حقوق و تسهیلات با یک نگاه دیده شوند. در حال حاضر ۳۵ درصد پرستاران در بخش های درمانی و پرستاران شرکتی هستند که پرداختی و مزایای آنان متناسب با خدماتشان نیست که نیازمند تجدید نظر در تبدیل وضعیت  این عزیزان وجود دارد.
وی افزود: بیش از ۲۲۰۰ پرستاری شرکتی و نزدیک به ۹۹۶۰ پرستار قرار دادی بالای ۱۰ سال سابقه   خدمت داریم. قانون می گوید جذب باید از طریق آزمون باشد، اما این قانون مربوط به زمان عادی است  نه در زمان بحران و مبارزه جهانی با یک پاندمی منحوس. لذا چه آزمونی بالاتر از این که این پرستاران حدود دو سال در بخش های ویژه کووید با جان و دل ارائه خدمت دادند و امروز دارای مهارت و تجربه بالایی هستند. لذا برای پیشگیری از  ترک خدمت احتمالی و مهاجرت  آنان به کشورهای دیگر  ضرورت دارد نسبت به تبدیل وضعیت این عزیزان اقدام سریع صورت گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه گفت: با توجه به خیز پنجم کووید19، احتمال اتصال آن به خیزهای بعدی طی نامه ای به وزیر محترم بهداشت به حداقل ۲۵ پیشنهاد اضطراری و ضروری این معاونت در  حوزه پرستاری اشاره شده است.
وی افزود: در این نامه که به دنبال درخواست های متعدد دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور در خصوص مشکلات و نیازهای فوری و ضروری در حوزه پرستاری نوشته شده به کمبود محرز کادر پرستاری، خستگی و تحلیل قوای جسمی و روحی پرستاران و ضرورت برنامه ریزی مناسب جهت حفظ و نگهداشت نیروی انسانی اشاره شده است.
دکتر حضرتی گفت: این نامه در دو بخش پیشنهادات اضطرای و ضروری نوشته شده که تسریع در جذب و بکارگیری پذیرفته شدگان آزمون بهمن ماه سال 99 بویژه جذب آنی پرستاران بیکار و غیر شاغل در مراکز درمانی، اخذ مجوز جذب فوری حداقل ۱۰.۰۰۰ پرستار، تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و یا قرار دادی  با ده سال و بیشتر سابقه کار به یک وضعیت پایدارتر  و بکارگیری نیروهای کمک پرستاری یکساله و اجرای فوری تعرفه گذاری خدمات پرستاری از پیشنهادات مهمی است که در بخش پیشنهادات اضطراری به آن اشاره شده است.
در پایان این جلسه  پس از بحث و گفت و گوهای صورت گرفته مقرر شد کارگروهی متشکل از نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان های برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی و نظام پرستاری و دو عضو کمیسیون بهداشت و درمان تشکیل و با بررسی موارد مطروحه راهکارهای اجرای آنها را پیشنهاد دهند.

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ٢٢ شهريور ١٤٠٠    / شماره خبر:  ١٣٥٤٤  / تعداد بازدید:  4212

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: