چاپ ارسال به دوست
در آستانه عید نوروز
توصیه های غذایی برای سفرهای نوروزی
حفظ سلامت خانواده مخصوصا در ایام نوروز که خانواده ها درصدد برگزاری هر چه مفرح تر تعطیلات خود هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مهندس محمد بروغنی کارشناس ارشد مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه در گفتگو با خبر نگار ایفدونا اظهار داشت : حفظ سلامت خانواده مخصوصا در ایام نوروز که خانواده ها درصدد برگزاری هر چه مفرح تر تعطیلات خود هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مهندس بروغنی در خصوص رعایت نکات ضروری در مصرف مواد غذایی در سفر های نوروزی گفت:
- در ایام تعطیلات نوروزی بهتر است به جای میوه های خشک شده از میوه ها، به صورت تازه استفاده شود
- از غذاهای آبدار مثل سوپ، آش، میوه های آبدار و سبزی های آبدار مثل خیار، گوجه فرنگی و کاهو استفاده نمایید
- از مصرف زیاد چای و قهوه پرهیز کنید
- به اندازه مناسب تحرک بدنی و ورزش داشته باشید
- در طول سفر مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی استفاده نمایید
- از آب های بسته بندی شده استفاده کنید در صورت در دسترس نبودن، آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید
- از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی ها، شکلات و خامه اجتناب کنید
- در طول سفر روزانه حدود دو تا سه لیوان شیر یا ماست استفاده کنید
- غذاهای مورد استفاده باید کاملا پخته شوند، به گونه ای که غذا به ویژه گوشت ها اگر به طور کامل پخته نشود، سبب آلودگی و فساد آن می شود.
- با توجه به این که رطوبت زیاد، رشد و تکثیر میکروب ها را بیشتر می کند سعی کنید از غذاهای نیمه خشک با رطوبت کم استفاده کنید مانند عدس پلو، لوبیا پلو و ماکارونی و در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری کنید، قبل از مصرف حتما ان ها را 20 دقیقه بجوشانید.
- از رستوران هایی که نکات بهداشتی را بیشتر رعایت می کنند استفاده کنید
- در صورت امکان از وسایل شخصی خود مثل قاشق، چنگال و لیوان مخصوص استفاده کنید
- به بهداشت فردی یعنی شستشوی دست ها قبل از مصرف غذا توجه کنید
- از مواد غذایی استفاده کنید که دارای برچسب اصالت، شناسه نظارت پروانه بهداشتی و تاریخ تولید و انقضا روی آن درج شده باشد همچنین دارای بارکد باشد چون این مواد در شرایط بهداشتی و نظارت سازمان غذا و دارو تولید می شوند./سلمانیان
تاریخ درج خبر: سه شنبه ٢٦ اسفند ١٣٩٣ / شماره خبر: ١٣٦٩ / تعداد بازدید: 2264