معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی سبزواربه همراه واحدهای تابعه خود با رویکرد افزایش کیفیت و کمیت خدمات درمانی به همشهریان عزیز در سال 1393 با توجه به نامگذاری این سال به عزم ملی ومدیریت جهادی توفیق انجام خدمات گسترده ای را کسب نمود که مواردی از آن به شرح ذیل جهت اطلاع همشهریان اعلام میگردد:
1- نصب و راه اندازی دستگاه های بی خطر ساز زباله
با توجه به مشكلات و تهديدات عديده زيست محيطي پسماندهاي بيمارستاني، تمامي بيمارستان هاي تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهرستان به دستگاه بي خطر ساز زباله مجهز شدند. با راه اندازي اين واحدها، تمامي پسماندهاي عفوني و غير عفوني بيمارستان ها پس از طي مراحل بي خطر سازي قابليت حمل به عنوان زباله معمولي را داشته كه اين مهم در حفظ محيط زيست و سلامت شهروندان حوزه دانشگاه علوم پزشكي نقش بسزايي خواهد داشت.
2- افتتاح رادیو تراپی بیمارستان واسعی
این بخش در مکانی به مساحت 650 متر مربع و اعتباری بالغ بر 40 میلیارد ریال و آغاز عملیات اجرائی آن از دیماه سال 92 بوده که
همزمان با
میلاد مسعود امام رضا (ع) با حضور مقام عالی وزارت افتتاح و به بهره برداری رسید
3- افتتاح بخش جراحی قلب باز بیمارستان واسعی
این بخش در فضایی بمساحت 520 متر مربع و اعتبار بالغ بر هشتاد میلیارد ریال که از سال 91 عملیات اجرایی آن آغاز شده است. این بخش شامل 2 اتاق عمل و8 تخت ICUمی باشد.از این پس دیگر نیاز نیست مردم عزیز سبزوار جهت انجام عمل قلب باز رنج سفر به مشهد یا تهران را متحمل شوند .
4- افتتاح بخش شیمی درمانی بیمارستان واسعی
با توجه به کمبود این بخش در شهرستان سبزوار جهت درمان بیماران مبتلا به سرطان که همواره دورنج بیماری وسفر به مرکز استان جهت درمان را متحمل میشدند در بیمارستان واسعی افتتاح شد.
5- شروع پروژه پزشکی هسته ای
این بخش خدمات متنوع درمانی و تشخیصی ارائه خواهدکرد به نحوی که پشتیبان بسیار مناسبی برای سایر بخش ها ی بالینی در تشخیص و درمان مردم خواهد بود وبا توجه به راه اندازی بخش رادیو تراپی و جراحی قلب باز در بیمارستان واسعی ،بخش پزشکی هسته ای با ارائه خدمات غیر تهاجمی ، تشخیصی جهت بیماران قلبی و همچنین ارائه خدمات تشخیصی به بیماران مبتلا به سرطان حلقه خدمات سایر بخش ها را تکمیل خواهد نمود .
6- تجهیز بیمارستان امداد شهید بهشتی به دستگاه رادیولوژی دیجیتال
در سالهای اخیر رادیولوژی دیجیتال( رادیوگرافی دیجیتال ) در اکثر کشورهای جهان به تدریج جای تصویربرداری های سنتی با پرتوی ایکس ( رادیولوژی با تیوب های low و فیلم ) را گرفته است . با این وجود بر اساس آمار رسمی از ۱۳۰۰ مرکز رادیولوژی در کشور ٬ کمتر از ۳۰ مرکز ٬ از رادیولوژی دیجیتال استفاده می نمایند.در رادیولوژی تمام دیجیتال نسبت به رادیولوژی سنتی ضریب خطا بسیار پایین تر می باشد وعلاوه بر کاهش دز اشعه و حذف تعداد دفعات تکرار تصویر برداری ٬ تصویر بسیار مطلوبی ایجاد می شود.
7- باز سازی اورژانس و بخش جراحی بیمارستان شهیدان مبینی
در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت و ارتقاء هتلینگ در بیمارستان های دولتی، بخش جراحی زنان در بیمارستان شهیدان مبینی سبزوار با مبلغ 4 میلیارد ریال به بهربرداری رسید.
8- بازسازی اورژانس بیمارستان ولیعصر جغتای
9- شروع بهسازی و بازسازی اورژانس بیمارستان امداد شهید بهشتی
با توجه به اینکه اورژانس بيمارستان امداد شهيد دكتر بهشتي تنها مركز تروماي شهرستان بوده كه بصورت شبانه روزي ارائه خدمات مي نمايد . دراين واحد جهت بيماراني كه بصورت اورژانسي باصدمات سر و گردن ، شكم ، ارتوپدي ( شكستگي ها ) ، بريدگي ها وسوختگيها مراجعه مي كنند اقدامات اوليه انجام مي گيرد .نیاز به بهسازی و بازسازی آن به شدت احساس میشد که در سال 93 این اقدام صورت گرفت.
10-جذب 34 متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف
11-جذب 2 فوق تخصص جراحی قلب باز
12-شروع استنت گذاری (بالن گذاری) در بخش آنژیوگرافی بیمارستان واسعی
13-انجام 25 مورد جراحی قلب باز از ابتدای افتتاح این بخش
14-راه اندازی آزمایشگاه پاتولوژی بیمارستان واسعی
15-را ه اندازی کلینیک ویژه بیمارستان ها
16-راه اندازی کلینیک ویژه شماره دو
17-اجرای طرح هتلینگ و ارتقا کیفیت تخت های بیمارستانی در غالب برنامه طرح تحول نظام سلامت
18-کاهش پرداخت مردم در مورد بیماران بستری شهری به 10% از کل هزینه ای بستری ودر موردبیماران روستایی 6% از کل هزینه های بستری
19- افتتاح یک پایگاه اورژانس بین جاده ای دیوانگاه در شهرستان خوشاب و افتتاح پایگاه شهری شماره 5 در بلوار شهید چمران
20-تجهیز آمبولانس های پایگاه های بین جاده ای و شهری به تجهیزات مدرن روز
21-افزایش یک دستگاه آمبولانس به ناوگان آمبولانسی اعزام بین بیمارستانی
22-شروع مطالعه اصلاح و بهسازی اورژانس بیمارستان محمد واسعی
23-بهسازی کلینیک ویژه بیمارستان شهید بهشتی
24-راه اندازی سیستم نوبت دهی تلفنی کلینک های ویژه
با راه اندازی این سیستم از مراجعات بیماران به واحد های مربوطه کاسته شده و همشریان محترم درکوتاه ترین زمان ممکن وفقط بایک تماس تلفنی ساده موفق به دریافت نوبت دلخواه خود می شوند که این امر باعث افزایش رضایت مندی بیماران گردیده است.
25-راه اندازی عملیاتی EOC
26-راه اندازی بخش VIP بیمارستان واسعی
در راستای خدمات رسانی بیشتر و احترام و تکریم به حقوق حقه ی بیماران و همراهان آنان بخش VIP ( وی . آی . پی ) بیمارستان واسعی به مساحت 400 متر مربع و هزینه ای بالغ بر پنج میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
27-شروع مطالعه و پیگیری را ه اندازی آزمایشگاه تخصصی و فوق تخصصی در کلینیک ویژه دانشگاه.
همه روزه تعداد زیادی از آزمایشات تخصصی وفوق تخصصی به علت نبود آزمایشگاه تخصصی در سبزوار به مشهد وتهران ارسال میگردد که این امر مستلزم هزینه وصرف وقت اضافه می باشد که با راه اندازی آزمایشگاه تخصصی و فوق تخصصی کلینیک ویژه این مشکل حل خواهد شد.
28-پیگیری بهسازی و اصلاح بلوک زایمان بیمارستان قمر بنی هاشم ،ولیعصر جغتای، شهیدان مبینی.
29-تجهیز و راه انداز ی دو دستگاه موتور آمبولانس .
فعالیت موتور آمبولانس به عنوان یک طرح تحول در اورژانس پیش بیمارستانی به اجرا در آمده و در واقع اجرای این طرح سبب میشود تا نیروی اورژانس در کمترین زمان خود را بر سر بالین بیمار برساند و در زمان مناسب اقدامات اولیه درمانی را انجام دهد تا نیروهای اورژانس نیز خودر را به بالین بیمار برساند.
30-ارائه خدمات اورژانس به بیماران در فرودگاه بین المللی سبزوار
31-رشد 6/3 درصد زایمان طبیعی در بیمارستان ها یتحت پوشش
32-افزایش حضور متخصص در بیمارستانهای جوین وجغتای نسبت به سال 92
33-استقرار HIS در بیمارستانهای ولیعصر جغتای و قمر بنی هاشم جوین
سيستم اطلاعات بيمارستانی(Hospital Information System). در معنای گسترده تر HIS را سيستم اطلاعاتی سلامت (Healthl Information System) می گويند . واقعيت آن است که امروزه يک بيمارستان نمی تواند همچنان بصورت سنتی کار پروسه پرونده بستری يا سرپائی بيمار را انجام دهد. پائين آوردن زمان پذيرش ، زمان ترخيص ، زمان انتقال بيمار ، زمان ORDER نويسی و درخواستهای پاراکلينيکی ، زمان اخذ جوابها ، زمان مراجعه به اطلاعات قبلی پرونده ، بالا بردن ميزان دقت در درج اطلاعات و درخواستها که در حالت دستی ناخوانا و ... هست ، تسريع ارتباطات بين بخشی و در نهايت بالابردن ميزان رضايت بيمار ، ارائه خدمات بهتر ، دريافت آمار و گزارشات روزانه و زمانی ، اطلاع از وضعيت درآمد و هزينه بيمارستان ، تعديل نيروها و غيره مسائلی هستند که نياز بيمارستان به HIS را دو چندان می کنند .
34-اجرای کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات در تمام بیمارستان های زیر مجموعه
35-راه اندازی سامانه سپاس در تمام بیمارستان های زیر مجموعه
36-راه اندازی سامانه رسیدگی به شکایات حوزه درمان در محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
37-انجام 10 مورد عمل موفقیت آمیز پیوند قرنیه چشم در بیمارستان واسعی
38-خرید تجهیزات پزشکی شامل: ابزار جراحی فک وصورت،لاپاراسکوپ ،ارتوسکوپ، اتوآنالایزر ،سونوگرافی
39-نوسازی و تعویض 11دستگاه دیالیز دربیمارستان واسعی و ولیعصر جغتای
40-را اندازی واستقرار شورای پژوهشی HSR در معاونت درمان
41-به کار گیری184 نفر نیروی پرستاری در غالب طرح تحول نظام سلامت
42-استقرا ر13 پزشک مقیم روزانه در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه
43-تامین دسترسی شهروندان بستری و سر پایی به خدمات دیاگنوزیس و تجهیزات درمانی بیماری های پوستی با تعرفه دولتی از طریق مشارکت بخش خصوصی.
44-پیگیری وگرفتن موافقت اصولی در خصوص راه اندازی اولین بیمارستان خصوصی در شهرستان سبزوار.
45- پیگیری واگذاری یک باب منزل در مجاورت بیمارستان شهیدان مبینی جهت توسعه بیمارستان.