مریم صاحب الزمانی مسئول آزمایشگاه تخصصی کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار ایفدونا گفت :خوردن زولبیا و بامیه این شیرینیهای پرطرفدار رمضانی از سالهای دور بین ایرانیها رواج داشته و هنوز هم به همان قوت باقی است ؛ شلوغي قناديها و حتي صفهاي خريد اين شيريني جلوي قناديها آن هم در نخستين ساعات شروع ماه مبارك رمضان نشاندهنده همين موضوع است.
مسئول آزمایشگاه تخصصی کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو افزود : زولبيا و باميههاي تيرهرنگ سرخ شده با روغنهاي چندبار مصرف شده يا حتي روغنهاي فاسد و سوخته را نخريد. حتي بعضي از زولبيا و باميهها با مواداوليهاي كه تاريخ انقضاي آنها نزديك است تهيه ميشوند. زولبيا و باميههاي تيره را به هيچ وجه نخريد و به حرف فروشنده كه ادعاي سرخ و برشتهشدن آن را ميكند گوش ندهيد. دقت كنيد كه ذرات سوخته به آن نچسبيده باشد. اين ذرات ، باقيمانده طبخ قبلي بوده و نشانه خوبي است براي آنكه بفهميد در همان ظرف و با همان روغن عوض نشده قبلي سرخ شدهاند.
زولبيا و باميههايي را بخريد كه تازهاند و رنگ روشن و بستهبندي مناسب دارند.
صاحب الزمانی در ادامه اظهار داشت : حواستان باشد كه زولبيا و باميههايي كه زيادي زرد هستند هم ممكن است مشكلساز باشند چون بعضيها به جاي زعفران از رنگ براي طلاييشدن آنها استفاده ميكنند. زولبيا و باميهاي را كه بدون روكش سلفون، در معرض نور خورشيد يا حتي تابش لامپ نگهداري و عرضه ميشوند، نخريد. حرارت و نور هر دو بر تركيبات آن اثرات زيانبار ميگذارد. در ضمن زولبيا و باميههايي كه حالت خميرگونه دارند يا طعم و عطرشان غيرعادي است. را نیز نخريد و مصرف نكنيد زولبيا و باميه را از قناديهاي معتبر و داراي پروانه بهداشتي بخريد كه زيرنظر واحدهاي نظارتي هستند و از خريد اين محصول در سوپرماركتها، نان فانتزيها و ساير مكانهاي متفرقه كه توليد غيربهداشتي يا غيرمجاز دارند خودداري كنيد.
نگهداري مناسب در خانه
در پایان با اشاره به شرایط مناسب در نگهداری آن در منزل گفت : اين شيرينيها را در جاي سرد و خشك نگهداري كنيد؛ يادتان باشد زولبيا و باميه را كم بخريد تا مجبور به نگهداري طولانيمدت آن نباشيد چون هم كيفيت و تازگي خود را زود از دست ميدهد و هم باعث بيماري ميشود.
بعد از خريد، اين شيريني را از جعبههاي مقوايي خارج كنيد و در يك ظرف مناسب قرار دهيد. بعضي از جعبههاي مقوايي شيرينيها با اصول بهداشتي تهيه نميشوند و در ضمن به خاطر شربت غليظ و چسبندهاي كه زولبيا و باميه دارد بهتر است زودتر از مقوا خارج شود تا دچار آلودگي نشود.
زولبيا و باميه را در پشت شيشه و در معرض نور خورشيد قرار ندهيد. اگر هم حتي كمي مزه، رنگ يا بوي زولبيا و باميهتان تغيير كرد ديگر آن را نخوريد و دور بريزيد.