به گزارش خبرنگارایفدونا درسبزوار / مهندس محمد عبداله زاده کارشناس ارشد نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی گفت : گسترش روزافزون بیماری های قلبی و عروقی و تغییر سبک زندگی افراد جامعه ، سازمان غذا و دارو را بر آن داشت که جهت ایجاد جامعه سالم ، که زیر بنای توسعه هر کشور بوده درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات غذایی ، آشامیدنی در راستای تغذیه سالم را اجباری نماید.
وی افزود : در این نشانگر رنگی با در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به صورت شفاف و قابل درک ، بطوری که افراد جامعه قادر به شناسایی ویژگی های تغذیه ای فرآورده های غذایی باشند و با توجه به شرایط جسمی و نیازهای شخصی انتخاب آگاهانه داشته باشند .
عبد اله زاده در ادامه اظهار داشت :نشانگر رنگی تغذیه ای که بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود شاخص ها همچون میزان انرژی ،قند ، چربی کل ، نمک و اسیدهای چرب ترانس که در100گرم از ماده غذایی می باشد که بر این مبنا رنگ قرمز نشان دهنده زیاد بودن (مضر) ، رنگ نارنجی نشان دهنده متوسط بودن (اخطار و احتیاط ) و رنگ سبز نشان دهنده کم بودن ( مفید ) می باشد .
وی با اشاره به زمان اجرای برنامه درج نشانگر رنگی تغذیه ای تصریح کرد :در حال حاضر تمام محصولاتی که هرچهار شاخص نشانگر رنگی تغذیه ای آنها به رنگ سبز است و محصولاتی که برای اولین بار پروانه ساخت صادر می شود مشمول درج نشانگر رنگی می باشند . محصولاتی که حداقل یکی از شاخص های نشانگر رنگی تغذیه ای آنها به رنگ نارنجی است تا پایان آبان ماه سال جاری و تمامی محصولات مشمول درج نشانگر رنگی تغذیه ای تا پایان سال 1394 ملزم به درج نشانگر رنگی تغذیه ای هستند و مجاز به عرضه در بازار بدون نشانگر رنگی تغذیه ای نیستند./ 110