مقاومت در برابر آنتی بیوتیک به یک معضل و نگرانی جهانی تبدیل شده و همین امر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت را به ایجاد کمپینی برای مقابله با این معضل واداشته است.
مصاحبه اختصاصی خبرنگار ایفدونا با دکتر ده نبی معاون غذا ودارو به مناسبت هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک ها ،
متن مصاحبه به شرح ذیل است :
نقش معاونت غذا و دارو را در مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها، بیان نماید ؟
یکی از حوزه های معاونت غذا ودارو کمیته تجویز و مصرف منطقی داروست ارائه راهنمایی لازم در خصوص کمبودهای دارویی، اجرای طرح آماده باش نوروز و هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک هاست که اطلاع رسانی داروها و سموم در این مرکز انجام می گیرد.
هدف از برگزاری هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک ها را بیان نماید ؟
این اولین بار است که چنین مناسبتی برای مقابله با رشد میکروارگانیسم های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک و داروهای ضد میکروبی دیگر شکل می گیرد.
16تا 22 نوامبر(25 آبان تا 1 آذر) با هدف افزایش آگاهی از میکروارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک و تشویق برای اتخاذ بهترین شیوه مقابله با این معضل در میان عموم مردم، کارکنان حوزه بهداشت و سیاست گذاران، هفته جهانی آنتی بیوتیک نامیده شده است.
هدف از برگزاری این هفته، افزایش آگاهی از مخاطرات سلامتی مرتبط با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی و ترغیب بهترین شیوه ها برای محدود سازی بروز و گسترش باکتری های مقاوم می باشد.
برنامه ها و اقدامات معاونت غذا و دارو در این هفته چیست؟
معاونت غذا و دارو آگاهی از عوارض آنتی بیوتیک , بهبود عملکرد جامعه، درمان گران و پرسنل سلامت برای کاهش استفاده غیر منطقی از آنتی بیوتیک و پیشگیری از مقاومت دارویی به عنوان اهداف اصلی این هفته عنوان نمودند.
همچنین وی افزود جهت این اهداف دو پوستر با عناوین " به پزشک خود برای تجویز آنتی بیوتیک اصرار نکنید" و " هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک گرامی باد" در سطح بیمارستان ها , درمانگاه ها , ادارات , مدارس و معابر توزیع و نصب گردیده است.
در پایان به عنوان یکی از دست اندر کاران مرتبط با سیاست های فرهنگ سازی نسبت به نحوه مصرف آنتی بیوتیک ها، چه توصیه ای برای جامعه و مردم دارید؟
از مردم می خواهم در صورت داشتن بيماری ويروسی از پزشک تقاضای آنتی بيوتيک نکنند و پزشک را برای تجويز آنتی بيوتيک تحت فشار قرار ندهند, دوره درمان خود را حتی در صورت بهبودی کامل کنند، دارو را در ساعات معين شده توسط پزشک يا دکتر داروساز مصرف کنند و آنتی بيوتيکهای خود را به ديگران پيشنهاد نکنند حتی اگر علايم شما يکسان باشد، زيرا ممکن است برای بيماری آنها مناسب نباشد. در مورد نحوه مصرف صحيح آنتی بيوتيکها با پزشک يا داروساز مشاوره کنند.