معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در همایش کشوری معاونین غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در همدان از امروز بهبمدت 2 روز آغاز شده است، گفت: هر روز بدهی بیمهها سنگینتر میشود و زنجیره تأمین سلامت آسیب میبیند که رفع آن آسان نیست؛ زیرا این کمبودها قابل جبران نیست و باید از بروز آن پیشگیری کرد.
به گزارش خبرنگار " ايفدونا "، همایش کشوری معاونین غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد.
دکتر رسول دیناروند با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزه غذا و دارو از بهترین دانشگاههای کشور است، گفت: در سه سال گذشته، اقدامات ارزشمندی مانند رفع بحران دارو انجام شد و مشاهده برخی نتایج دیگر مانند کارهای مربوط به حوزه غذا نیازمند گذشت زمان است.
وی با اشاره به اینکه محور اصلی کار در حوزه غذا، اجرای سند مبارزه با بیماریهای غیر واگیردار است، گفت: نتیجه رفتار بشر در همه جای دنیا افزایش وزن، بیماریهای قلبی و عروقی و مشکلات کلیوی را به دنبال داشته است؛ تا جایی که 75 درصد آمار مرگ و میر در جهان مربوط به این بیماریهاست.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به نگرانی جهانی در خصوص سیمای جدید سلامت بر کاهش مصرف نمک و حذف اسید چرب ترانس با اجرای سندهای مربوط تأکید کرد و گفت: اعمال ضوابط و معیارهای فنی در این مورد حاکمیت دارد که باید اجرایی شود.
دکتر دیناروند افزود: تصمیمات مربوط به کاهش استفاده از شکر در نوشابهها و آبمیوههای شکردار باید به مرحله اجرا برسد.
وی ادامه داد: این در حالی است که هماکنون در هر 100 سیسی، 14 گرم و در مواردی 28 گرم شکر مشاهده شده است و ماءالشعیر به نوشابه قندی تبدیل شده است و ذائقههای مردم به سمت بد تربیت شده است.
معاون وزیر بهداشت گفت: میانگین کالری دریافتی مردم، 25 درصد بیش از میزان مورد نظر است و باید این رقم کاهش یابد که نشانگرهای تغذیهای در این انتخاب به مردم کمک میکنند.
وی افزود: انتظار میرود صنایع در دوران رکود اقتصادی برای استفاده از این نشانگرهای یاریرسان باشند و مسئولان نیز با از بین بردن بروکراسی، سرعت کار را افزایش دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت مبارزه با تقلب و قاچاق گفت: درآمد بازار غذای کشور 120 هزار میلیارد تومان است که 10 درصد آن قاچاق است.
وی با بیان اینکه باید بتوان با این معضل جدی برخورد کرد که نظارت خارج از سیستم دولتی را میطلبد، گفت: در بازرسی نظارتی میتوان از توان بخش خصوصی استفاده کرد.
دکتر دیناروند بدهکاری شدید بیمهها به داروخانه و بیمارستانها و ناتوانی از تسویه بدهکاریهای خود را از جمله مشکلات عنوان کرد و افزود: هر روز بدهی بیمهها سنگینتر میشود و زنجیره تأمین سلامت آسیب میبیند که رفع آن آسان نیست؛ زیرا این کمبودها قابل جبران نیست و باید از بروز آن پیشگیری کرد و اجازه نداد که موفقیتها در حوزه سلامت به دلیل عدم پرداخت بیمهها در خطر باشد.
وی با بیان اینکه میزان واردات دارو در سال 94 نسبت به سال 91 که سال بحران دارو وجود داشت، کمتر شد، گفت: در سال 95 نیز با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی، توسعه صادرات و کاهش واردات این روند بهبود مییابد.
رئیس سازمان غذا و دارو در کشور با تشریح اقدامات انقلابی در حوزه داروخانهها، پرهیز از پرداختن به مباحث صرفاً کسب و کاری را ضروری دانست و افزود: در طرح تحول سلامت در مورد دارو و تجهیزات پزشکی اقدامات خوبی انجام شد؛ به طوری که پرداختی بیماران کاهش یافت و دارو و تجهیزات پزشکی تقریباً رایگان شد.
وی ادامه داد: افزایش دهها برابری دسترسی، کاهش هزینهها را به دنبال داشت که لازم است این کنترل قیمت و شفافسازی در حوزه تجهیزات پزشکی ادامه یابد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ساماندهی شبکه توزیع و اداره تجهیزات پزشکی نیز در دستور کار است، فعالیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه تجهیزات پزشکی را بسیار مهم خواند و افزود: میتوان با اتکا به تولید داخلی، در این حوزه پیشرفت زیادی کرد.
وی در حوزه فرآوردههای طبیعی سنتی و مکمل نیز گفت: برنامه توسعهای و سیاست ارتقای بازار و دید تسهیلگرایانه در این زمینه وجود دارد.
دکتر دیناروند با بیان اینکه در بحث عطاریها شاهد تخلف هستیم، تصریح کرد: باید مرتباً با اداره کل تعزیرات و پلیس مانورهای نظارتی برگزار شود تا معاونتهای غذا و دارو با استفاده از ظرفیتهای استان از تخلفات آشکار جلوگیری کنند.
وی توضیحاتی در مورد پورتال سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز برای کالاهای سلامت ارائه کرد و گفت: در صورت شفاف نبودن روند صدور مجوز، امکان فساد کاری وجود دارد که برای شفافسازی و مبارزه با تخلفات، بخشهای مختلفی طراحی شده است