دسترسی سریع
شنبه ٠٣ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

روز جهانی غذا ، با شعار تأمين غذاي جهان و مراقبت از زمين

24 مهرماه روز جهانی غذا را با تاکید براهمیت نقش تغذیه در تحول انسان ها، جوامع واقتصاد ونیز برنیاز محوری شدن این موضوع درتمامی ابعاد توسعه گرامی می داریم.

 

مهندس محمد بروغنی کارشناس ارشد مواد غذایی به مناسبت24 مهرماه روز جهانی غذا در گفتگو با خبر نگار وبدا گفت : باتوجه به اینکه حدود 800 میلیون نفر بیش از 8/1 جمعیت دنیا از گرسنگی مزمن رنج می برند امروزه اولویت بخشیدن به موضوع تغذیه به منزله سرمایه گذاری درآینده ی مشترک جهانی ماست .این سرمایه گذاری باید سیستم های غذایی، کشاورزی، سلامت ونظام های آموزشی را درگیر نماید.

وی افزود : با توجه به شعار امسال که بررسی وتوجه به کشاورزی برای رسیدن به امنیت غذایی است اهمیت کشاورزی خانوادگی درایجاد امنیت غذایی وتغذیه مدیریت منابع طبیعی واقتصاد محلی شاید دراین برهه از زمان پرداختن به مقوله نقش خانواده های کشاورز در زنجیره ارزش تولیدات کشاورزی و پیش بینی و تعیین سیاستها وبرنامه های مشخص و استراتژهای موثر از اهمیت دو چندانی برخوردار است.

مهندس بروغنی با بیان اینکه مشکل اصلی درکشورهای پیشرفته و توسعه یافته، مصرف زیاد قندها وچربی ها است ، گفت : شیوع بیماریهای قلبی، عروقی، تصلب شرائین، پرفشاری خون، دیابت، پوکی استخوان، سرطان بوده که تغذیه سالم در جلوگیری آنها نقش بسزایی دارد.

وی در ادامه در خصوص فعالیت های  انجام شده درمعاونت غذا و دارو دانشگاه درراستای بهبود کیفیت مواد غذایی مردم شریف شهرستان سبزوار موارد ذیل را بیان نمود .

-        کنترل نمک درمحصولات تولیدی کارخانجات مواد غذایی از قبیل رب، نان، محصولات کنسروی و غیره

-        کنترل جوش شیرین در کلوچه های سنتی و فرآورده های قنادی و نان

-        بررسی و آزمایش روغن های مصرفی درصنایع غذایی

-        بررسی وضعیت آردهای تولیدی (غنی شده با آهن و اسیدفولیک)

-        کنترل محصولات کارخانجات تولیدی قند به علت استفاده از افزودنی های غیرمجاز (بلانکیت)

-        کنترل مواد غذایی در واحدهای صنعتی، مراکز پخش وتوزیع و اعلام موارد مغایر با شاخص های ملی بادانشگاهای مربوطه ( PMS)

-        بررسی وجود رنگ های غیرمجاز درشیرینی های خانگی و سنتی و زعفران

درنهایت بررسی تشخیص تقلبات از جمله: افزودنی ها و نگهدارنده های غیرمجاز درفرآورده های غذایی

 

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ٢٣ مهر ١٣٩٣    / شماره خبر:  ٦٨٤  / تعداد بازدید:  3997

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: