چاپ ارسال به دوست
مصرف غیرمنطقی دارو و عوارض کبدی
سادهترین داروها تا پیچیدهترین آنها اگر بدون تجویز پزشک و خودسرانه و غیرمنطقی مصرف شوند میتوانند عارضه کبدی ایجاد کنند.
خبرنگار ایفدونا( پایگاه خبری و اطلاع رسانی سازمان غذا ودارو ) کبد به عنوان یکی از اعضای مهم و حیاتی بدن، علاوه بر تأثیر در خونسازی، در سمزدایی و متابولیسم (سوخت و ساز) مواد در بدن نیز مؤثر است.
داروها به عنوان موادی که قسمتی از متابولیتها را دربدن تولید میکنند که باید از بدن خارج شوند و این دفع از موارد هدف کارهای کبد هستند.
مصرف بیرویه، غیرمنطقی دارو و بدون تجویز پزشک در عملکرد کبد خلل ایجاد میکند.
کوچکترین عارضه کبدی، کبد چرب است که در آن میزان چربی کبد از حد معینی بالاتر میرود که درمان آن زمانبر است و ممکن است به سیروز کبدی و یا حتی در مواردی به نارسایی کبدی منتهی شود.
استامینوفن به عنوان رایجترین ضددرداست و مصرف بیرویه استامینوفن به دلیل متابولیتهایی که ایجاد میکند و ممکن است برای بدن سمی باشند، میتواند عوارض کبدی سنگینی مانند زخم کبد و نارسایی کبدی ایجاد کند.
مصرف انواع داروهای ضددرد از خانواده بروفن، آنتیبیوتیکها، داروهای خوابآور، ضدافسردگی و اعصاب بدون تجویز پزشک نیز بر روی کبد ایجاد عارضه میکند.
استروئیدهای آنابولیک که در باشگاههای ورزشی استفاده میشود، داروهای ضد بارداری، داروهایی که دانشآموزان برای بیدار ماندن در شبهای امتحان مصرف میکنند، داروهای فشارخون، همه از جمله مواردی هستند که اگر بدون تجویز پزشک و طولانی مدت مصرف شوند میتوانند عوارض کبدی سنگینی به وجود آورند.
در خصوص داروهای گیاهی ، یک باور اشتباه و رایج بین مردم این است که داروهای گیاهی چون شیمیایی نیستند اگر مصرف شوند اشکالی ندارد، در حالی که خیلی از داروهای گیاهی میتوانند بدترین آثار را روی کبد ایجاد کنند./سلمانیان
تاریخ درج خبر: چهارشنبه ١٠ دی ١٣٩٣ / شماره خبر: ٩٦٨ / تعداد بازدید: 3179