بیماران تالاسمی باید:
♦مواد غذايي غني از آهن را مصرف نکنند .
به اين بيماران بايستي به طور مرتب خون تزريق شود. به همين دليل مقدار زيادي آهن در بدنشان دارند که مي تواند به قلب و ساير اندام هاي بدن آسيب برساند.
حال مواد غذايي غني از آهن را نام مي برم:
گوشت گاو، گوسفند، جگر، لوبيا، حبوبات،سویاّّ،کره و بادام زمینی، گندم،آلو،هندوانه، بروکلی، کشمش،اسفناج و سبزیجات سبزبرگی شکل، نخودفرنگي و نخود.
♦مواد غذايي غني از کلسيم را به مقدار زياد مصرف کنند.
اين موضوع براي تقويت و حفظ سلامت استخوان هامهم است. سست و شکننده شدن استخوان ها به عنوان يکي از عوارض اين بيماري، مشکلات زيادي را براي تالاسمي ها به وجود مي آورد.
شیرولبنیات منبع غني از کلسیم هستند.
فايده ي ديگر مصرف مواد غذايي غني از کلسيم مثل لبنيات اين است که جذب آهن را در بدن کاهش مي دهند.
♦ مواد غذايي غني از ويتامين D را مصرف کنند.
ویتامین D براي جذب کلسيم در بدن لازم است. منابع غذايي ويتامين D شامل زرده تخم مرغ ،شیر،لبنیات وماهی است.
♦از قابلمه و ظروف آهني براي پخت غذا استفاده نکنيد، چون مقداري از آهن ظروف حين عمل پخت مي تواند وارد غذاي شما شود.
♦مواد غذايي مثل آب پرتقال و آب ساير مرکبات را مصرف نکنيد، زيرا جذب آهن را در بدن افزايش مي دهند.
♦مصرف چای وقهوه جذب آهن را در بدن کاهش مي دهد.
♦ هميشه برچسب مواد غذايي را که مي خريد، بخوانيد تا از مقدار آهن موجود در آنها مطلع شويد
|