سیده فاطمه حق دوست اسکویی قائم مقام وزیر بهداشت در امور پرستاری در گفتوگو با خبرنگار نظام پرستاری با بیان اینکه معیار در انتخاب دانشگاه های برتر در امور پرستاری ساختاری، فرآیندی و برآیندی بوده است، اظهار کرد: در فاکتور برآیند رضایت بیمار مطرح بود و این پیام ها به دانشگاه ها داده شد.
وی افزود: این فاكتورها 5 محور را شامل میشد از آن جمله جایگاه مدیر پرستاری است كه تطابق انتظارات با اختیارات مدیران، تامالاختیار بودن مدیر پرستاری در فرآیند توزیع كادر پرستاری، مشاركت موثر مدیران پرستاری در فرآیند جذب كادر پرستاری، عضویت مدیر پرستاری دانشگاه در كمیتههای مرتبط دانشگاه، ضوابط انتصاب مدیر پرستاری از نظر تحصیلات، سنوات خدمت و سابقه مدیریتی و.... مدنظر است.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور پرستاری جذب و نگهداشت كادر پرستاری را از محورهای دوم برشمرد و افزود: برنامهریزی برای كاهش بار كاری، نظام پرداخت، برنامه رفاهی و اینكه این انتظار هست تا همه پرستاران بیمه مسئولیت حرفهای باشند.
اسكویی با بیان اینكه محور سوم هماهنگی آموزش و بالین بود، ادامه داد: این انتظار هست تا دانشكدههای پرستاری مامایی و مراكز تحقیقات و دانشگاهها با سیستم بالین برای آموزش دانشجو هماهنگ باشند و دانشجویان امكانات مناسب را در بیمارستان داشته باشند. همچنین مشاركت پرستاران بالین در آموزش دانشجویان و آموزش مداوم مهم است باید دانشكدهها در برنامه آموزشی كادر درمانی موثر باشند.
وی افزود: در این حوزه مشاركت پرستاران در انجام طرحهای پژوهشی، تعامل دانشكدههای پرستاری و مامایی با بیمارستان در برنامههای پژوهشی و كاربردی در برطرف كردن مشكلات بالین مهم است.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور پرستاری با بیان اینكه محور چهارم كیفیت خدمات پرستاری و در نهایت فرآیند و برآیند است، گفت: اینكه چطور باید كار كرد و نتجه چه هست و اینكه بیمار باید چقدر منتظر دریافت خدمت باشد یا میانگین مدت انتظار بیمار برای دریافت مراقبتهای پرستاری و خدمات اورژانس چه میزان است همگی در مقوله فرآیند میگنجد.
اسكویی توجه به گزارشهای پرستاری، میانگین ساعتهای بازآموزی پرستاری، سنجش نسبت پرستاران كه به آسیبهای شغلی ناشی از حرفه در محیط كار شدند به تعداد كل كاركنان پرستاری را از دیگر موارد برشمرد و افزود: سنجش و مقایسه دورهای میزان رضایتمندی كاركنان، سنجش و مقایسه دورهای رضایتمندی بیماران از خدمات پرستاری، سنجش و مقایسه دورهای موارد زخم بستر، خطاهای پرستاران و نیز تعداد عوارض ناشی از تزریق وریدی در بیمارستان از محورهای مد نظر در انتخاب این شش دانشگاه بوده است.
|