نکات آموزش تغذیه در بیماران قلبی عروقی

 

1-ایجاد تعادل میان انرژی دریافتی و فعالیت بدنی برای رسیدن به وزن طبیعی یا حفظ آن

2-مصرف رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه ها

3-مصرف غذاهای سرشار از فیبر مثل گندم سبوسدار ،جو،چاودار ،سبزیجات و میوه ها به جای ابمیوه

4-مصرف ماهی ها به ویژه از انواع ماهی های چرب حداقل دوبار در هفته

5-محدود کردن مصرف چربی های اشباع به کمتر از 7% انرژی روزانه ،چربی ترانس به کمتر از 1% انرژی روزانه و کلسترول به کمتر از 300 میلی گرم روزانه

6-استفاده از پرئتیین های گیاهی مثل حبوبات ،گوشت سفید و گوشت قرمز بدون چربی

7-به حداقل رساندن مصرف چربی ها ی هیدروژنه و جامد و استفاده از روغن مایع

8-به حداقل رساندن مصرف مواد حاوی قند و شکر مثل نان شیرینی ها و شیرینی جات ،نوشابه ،آبمیوه تجارتی یا پودر آبمیوه

9-انتخاب و تهیه غذاهای بدون نمک یا با نمک اندک به وسیله ی حذف نمکدان از سر سفره ،خیارشور و...

10-به حداقل رساندن غذاهای فوریFast food)) و آماده که اغلب شور ،چرب ،شیرین و یا سرخ شده هستند.