فصل هشتم
انتقال و جابجایی
انتقال
ماده39) انتقال به معنی تغییر محل تحصیل دانشجو از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر همان رشته وهمان مقطع تحصیلی است.
ماده40) انتقال دانشجو با توافق دانشگاههای مبداء و مقصد منوط به داشتن همه شرایط زیر است:
1-40- ادامه تحصیل متقاضی در دانشگاههای مبداء از نظر مقررات آموزشی و انضباطی بلامانع باشد.
2-40- متقاضی حداقل یك نیمسال از دوره آموزشی خود را در دانشگاه مبداء گذرانده باشد.
3-40- واحدهای باقیمانده دانشجو برای دانشگاه مقصد، حداقل نصف کل واحدهای دوره باشد.
4-40- میانگین نمرات دروس گذرانده شده متقاضی، حداقل 12 باشد.
تبصره: انتقال محل تحصیل دانشجویانیکه به دستگاههای اجرایی خاص تعهد سپرده اند بارعایت شرایط ماده 40 واعلام موافقت دستگاه اجرایی ذیربط ، امکان پذیر است.
ماده41) انتقال دانشجو به هریک از دانشگاههای تهران ممنوع است جزء در موارد زیر:
1-41- شهادت، فوت یا معلول شدن سرپرست خانواده دانشجو به طوری که وی به تشخیص مراجع قانونی، به عنوان کفیل خانواده شناخته شود.
2-41- بیماری صعب العلاج یا معلولیت موثر دانشجو، به نحوی که به تشخیص شورای عالی پزشکی قادر به ادامه زندگی به طور مستقل نباشد.
3-41- ازدواج رسمی ودائمی دانشجوی دختر که محل تحصیل یا اشتغال شوهرش در تهران باشد به تایید مراجع ذیربط.
تبصره1: هر یک از موارد مذکور در این ماده باید بعد از قبولی دانشجو در دانشگاه صورت گرفته باشد.
تبصره2: برای کارمندان رسمی یا پیمانی دولت ارائه حکم اشتغال ضروری است و اگر شغل همسر آزاد است گواهی اشتغال و سکونت او در تهران باید با تایید مراجع قانونی یا نیروی انتظامی رسیده باشد.
تبصره3: در موارد استثنایی چنانچه محل تحصیل دانشجوی دختر در تهران باشد وهمسر او نیز در شهرستان دانشجو باشد اگر رشته تحصیل دختر در شهرستان محل تحصیل همسر موجود نباشد همسر او می تواند به تهران منتقل شود.
تبصره4: صحت هر یک از موارد مذکورباید به تایید دانشگاه مقصد برسد.
ماده42) انتقال از دانشگاه شبانه به روزانه و از دانشگاههای غیر حضوری (پیام نور) به دانشگاههای حضوری اعم از روزانه و شبانه و از دانشگاههای غیر دولتی به دانشگاههای دولتی ممنوع است ولی انتقال به عکس آن با موافقت مبداءومقصد و رعایت ضوابط مربوط بلامانع است.
تبصره1: انتقال فرزندان اعضای هیات علمی تابع ضوابط و آیین نامه مربوط به خود می باشد.
تبصره2: انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور به دانشگاهها و موسسات اموزش عالی خارج از کشور تابع ضوابط و آیین نامه مربوط به خود می باشد.
ماده43) دانشجوی متقاضی انتقال باید درخواست انتقال خود راکتبا با ذکر مورد، حداقل 6 هفته قبل از شروع نیمسال تحصیلی با اداره آموزش دانشگاه مبداء تسلیم نماید.
ماده44) دانشگاه مبداء در صورت موافقت با انتقال متقاضی واجد شرایط، موظف است حداکثر ظرف یک هفته موافقت خود را همراه با درخواست دانشجو وریز نمرات او به دانشگاه مقصد ارسال دارد و دانشگاه مقصد مکلف است حداقل دو هفته قبل از شروع نام نویسی نظر خود را به دانشگاه مبداء اعلام نماید.
تبصره: درصورت موافقت با انتقال کلیه سوابق دانشجو از دانشگاه مبداء به دانشگاه مقصد ارسال و ارتباط دانشجو با دانشگاه مبداء قطع می شود.
ماده45) درصورت انتقال واحدهای گذرانده شده دانشجوکه نمرات آنها12 و بالاتر است پذیرفته می شود و پذیرفتن واحدهایی که نمره آنها کمتر از12 و بیشتر از 10 است برعهده دانشگاه مقصد است درهر حال عدم پذیرش واحدهای درسی دانشجوی انتقالی درحدودی مجاز است که وی امکان گذراندن واحدهای باقیمانده خودرا در طول مدت مجاز تحصیل داشته باشد.
تبصره: تمام واحدهای درسی دانشجو در دانشگاه مبداء اعم از قبولی و یا ردی و یا سوابق آموزشی دانشجوی انتقالی از لحاظ مشروطی عیناً در کارنامه دانشجو ثبت و در محاسبه میانگین کل او محسوب می شود.
ماده46) مدرک فراغت از تحصیل دانشجوی انتقالی توسط دانشگاه مقصد صادر می شود و در آن مدرک تعداد واحدهای گذرانده شده دانشجو و مجموع واحدهای اخذ شده در دانشگاههای مبداء و مقصد با ذکر میانگین نمرات آنها و سوابق تحصیلی دانشجو قید میشود.
ماده47) انتقال دانشجو در طول مدت تحصیل در هر مقطع فقط یکبار مجاز است.
جابجایي
ماده48) جابجایی دو دانشجو با موافقت دانشگاههای مبداء و مقصد پس ازگذراندن حداقل یک نیمـسال ودر صورت احراز شرایط زیر در طول مدت تحصيل برای یکبار
بلامانع است.
1-48- ادامه تحصیل هر دو دانشجودردانشگاههای مبداء از نظر مقررات آموزشی و انضباطی بلامانع باشد.
2-48- سال ورود به تحصیل هردو دانشجو باید یکسان باشد و در هر صورت هر دو دانشجوی متقاضی جابجایی نباید بیش از 50% از واحدهای دوره راگذرانده باشند.
تبصره1: برای جابجایی دانشجویانی که به دستگاههای اجرای خاص تعهد شپرده اند کسب موافقت دستگاه اجرایی ذیربط علاوه بر شرایط مذکور الزامی است.
تبصره2: جابجایی پذیرفته شدگان آزمون سراسری در هر سال تحصیلی با ارائه درخواست پس از گذراندن یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه مبداء با رعایت مفاد این فصل بلامانع است.
تبصره3: مدرک فراغت از تحصیل دانشجویانی که جابجاشده اند توسط دانشگاه مقصد صادر می شود.
ماده49) دانشجوی متقاضی جابجایی بایستی دو نسخه فرم مربوط به جابجایی را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت و تکمیل نموده و در فاصله پانزدهم الی پایان تیر ماه هرسال به آموزش دانشگاه مبداء تسلیم کند.
تبصره1: دانشجوی متقاضی جابجایی منحصرا می تواند یک دانشگاه را به عنوان مقصد انتخاب کند.
تبصره2: تقاضای جابجایی دانشجویانی که قبلا یکبار منتقل یا جابجا شده اند پذیرفته نخواهد شد.
ماده50) دانشگاهها پس از انقضای مهلت تعیین شده نسبت به بررسی تقاضاهای رسیده اقدام وحسب مورد یک نسخه از تقاضاهای تائید شده را به همراه شرح واحدهایی که متقاضیان گذرانده اند به دانشگاه مقصد ارسال می دارند.
تبصره: جابجایی منحصرا یکبار در سال صورت خواهد گرفت و تقاضاهای جابجایی بایستی حداکثر تا پایان مرداد ماه به دانشگاه مقصد رسیده باشد.
ماده51) ازابتدای شهریور ماه هر سال تحصیلی تقاضاهای رسیده در شورای آموزشی ویا کمیته منتخب آن شورا در دانشگاه مقصد مورد بررسی قرار میگیرد و نتایج تصمیمات متخذه قبل از شروع نام نویسی براساس تقویم دانشگاهی توسط معاون آموزشی دانشگاه مقصد به دانشگاه مبداء واز آن طریق به دانشجویان ذینفع اعلام میگردد.
تبصره: جابجایی دانشجویان متقاضی پس از تصویب از شورای آموزشی و یا کمیته منتخب آن شورا امری است قطعی و برای طرفین لازم الاجرا است.
|