• 14 آذر 1403
  • 191

سهم سلامت از تولید ناخالص ملی ناچیز است

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه سهم بهداشت و درمان از تولید ناخالص کشور در یک دهه اخیر از 7 درصد به 3/9 درصد رسیده که این مهم یعنی هر چقدر این سهم انقباضی باشد ارائه خدمات استاندارد حوزه سلامت نیز کاهشی خواهد بود.

  سهم سلامت از تولید ناخالص ملی ناچیز است

دکتر شاهین آخوندزاده در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سبزوار  اظهار داشت: تمامی مدیران و روسای دانشگاه های علوم پزشکی از بدنه وزارت بهداشت هستند به همین دلیل ما چیزی به عنوان مراسم معارفه و تکریم نداریم، این وظیفه ای است که به صورت دوره ای به افراد سپرده می شود که هدف نهایی ارائه خدمات به مردم است.

 🔸وی ضمن قدردانی از دکتر سالاری رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی سبزوار  و تقدیر از دکتر چمن سرپرست جدید این دانشگاه افزود: این عزیزان از چهره های موفق طبابت و آکادامیک هستند و برای شناخته شدن نیازی به قبول این پست ها ندارند.

🔸معاون تحقیقات و فناوری وزارت با بیان اینکه موفقیت دانشگاه ها در گرو همکاری مشترک و همراهی مجموعه است به پیشینه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار اشاره و اعلام کرد: با توجه به قدمت دانشگاه سبزوار از سال 1365 و 1370 باید اعلام کنم که این دانشگاه در زیر ساخت های توسعه رشد قابل توجهی نداشته است که باید راهکار رفع این معضل مورد بررسی و توجه جدی سرپرست جدید این دانشگاه قرار گیرد.

🔸معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به احداث بیمارستان‌های کوچک در سطح کشور همچنین سبزوار اشاره کرد و افزود: متاسفانه ساخت این مراکز درمانی براساس علم اقتصاد سلامت نبوده و در سبزوار نیز کاملا محسوس است.

🔸متاسفانه در طول چند دهه گذشته در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه سبزوار، بیمارستان هایی ایجاد شده که به لحاظ اقتصادی نه تنها درآمد زایی ندارند بلکه ضررده نیز هستند و دانشگاه بالاجبار باید منابعی را برای نگهداشت این مراکز هزینه نماید.

🔸وی تصریح کرد:  نتیجه این اقدات منجر به عقب افتادن 14 ماهه کارانه پزشکان و پرستاران و سایر مطالبات نیروی انسانی و اتلاف درآمدهای دانشگاه می شود و به لحاظ مالی نمی تواند جوابگوی نیروی انسانی خود باشد در عملکرد خود نمی تواند موفق عمل کند چرا که نگهداشت نیروی انسانی و ایجاد انگیزه در نیرو مهمتر از ایجاد فضاهایی است که کاربرد ندارند.

🔸وی در پایان به کاهش درآمد نیروهای بهداشت و درمان طی چهار دهه گذشته و تاکنون اشاره کرد و یادآور شد:  90 درصد کادر درمان زیر خط فقر هستند، یکی از راه هایی ماندگاری نخبگان در سطح کشور  نگه داشتن شان و منزلت نیروها است.

{news-gallery}
نظرات کاربران
این خبر فاقد نظر می باشد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *