• 1394/12/24 - 12:38
  • - تعداد بازدید: 2711
  • - تعداد بازدیدکننده: 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی

توصیه های بهداشتی جهت سفرهای نوروزی












توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله توسط آب


 








1-    هميشه دست هاي خود را قبل از صرف غذا با آب و صابون بشوييد.





2-    در بین راه در دستشویی‌ها از صابون جامد استفاده نکنید و به جای آن از صابون مایع برای شستن دست‌ها استفاده کنید.





3-    از مصرف آب آشامیدنی غیرسالم خودداری نموده و حتما از بطری های آب معدنی استفاده نمایند. در طول مسیراز مصرف آب‌های سطحی و چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری شود.





4- اگر با اتوبوس سفر می‌کنید و تشنه شده‌اید حتما از از لیوان شخصی‌تان استفاده کنید  یا اینکه از راننده بخواهید لیوان یک‌بار مصرف در اختیار شما قرار دهد،





5- ميوه ها را حتماً بعد از شستن استفاده کنید و از تمیز کردن آنها با دستمال کاغذي جهت مصرف خودداری نمایید.













بهداشت مواد غذايي



 







 1- در طول سفر جهت تهیه غذاها از مواد اولیه سالم و بهداشتی استفاده کنید.





2- مصرف غذا به صورت نيم گرم خطرناک است. غذا را به اندازه مصرف یک وعده  بپزید و از نگهداری و مصرف مواد غذایی  مانده خودداری کنید.





4-    به منظور سالم سازی  سبزیجات  بعد از تمیز کردن، قبل از مصرف به مدت 10 دقيقه با يک قاشق مربا خوري پرکلرين در يک ظرف حاوی





 5 لیترآب مورد شستشو قرار گیرد.





4- هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی بر چسب بسته‌بندی غذا نوشته شده است دقت کنید





5- در رستوران‌های بین راهی رعایت نکات بهداشتی حائز اهمیت است. از مصرف سبزیجات و سالاد در رستوران های بین راهی پرهیز شود.





6- استفاده از کنسروها می تواند مطمئن ترین غذا در طول سفر باشند ولی بهتر است کنسرو ماهی و لوبیا حتما 20 دقیقه در دمای جوش حرارت داده شوند و در مورد مصرف کنسرو باید دقت شود که بدنه یا درب قوطی کنسرو فرورفته، برآمده، زنگ زده و تاریخ انقضاء گذشته نباشند.





7- مواد غذايي پرخطر که احتمال ابتلا به مسموميت هاي غذايي با آنها بيشتر است عبارتند از سالاد الویه مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز، شير و ماهي. هميشه از سلامت اين مواد و خوب پخته بودن آنها مطمئن شوید .













درصورت ابتلا به اسهال چه بايد کرد؟


 







8-مصرف شیرینی جات به خصوص نان های خامه ای و شیرینی های تر را محدود کنید.







در صورت ابتلا به اسهال از خود درمانی و استفاده از آنتی بیوتیک ها بپرهیزید چرا که آنتی بیوتیک ها گاهی خود موجب تشدید بیماری اسهال می شوند .





1- مايعات فراوانی  مصرف کنيد و در صورت ابتلا به اسهال شديد ضمن استفاده از محلول ORS  ، سریعا به نزدیکترین درمانگاه یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.





2- از آنجا که در کودکان ابتلا به اسهال، خطر از دست دادن  آب بدن و کم آبی شدید را به همراه دارد، سعي کنيد مرتب به آنها سوپ، پوره رقيق و ... بدهيد. شيردهي را در کودکان شيرخوار خود قطع نکنيد.





 





    سفر خوب ، خوش و ایمنی را برای شما آرزو می کنیم 



  • گروه خبری : روابط عمومی دانشگاه,معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 3743
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/ZEr7
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 20
بازدید امروز: 1169
کل بازدید: 55856
بازدید کنندگان آنلاین: 6
آخرین بروزرسانی: 1404/05/04 12:41