• 1395/03/18 - 13:23
  • - تعداد بازدید: 3834
  • - تعداد بازدیدکننده: 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی معاونت بهداشتی خبر داد

توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان

خانم فیروزی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، به روزه داران عزیز اظهار داشت: افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه‌ دار نیستند، باید سه وعده غذا بخورند که این وعده‌ها شامل سحر، افطارسبک و شام است. البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر ویژگی وعده ناهار را داشته باشد.



وی افزود: استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل 5 گروه اصلی  یعنی نان و غلات+ میوه‌ها+ سبزیجات+ گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ+ شیر و لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیه‌ای بدن از ضروریات می باشد .



  کارشناس تغذیه تاکید کرد: با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربی‌های اضافی را پیدا می‌کند ولازم است تمامی روزه‌داران وعده ی سحری را در برنامه ی غذایی خود داشته باشند، زیرا حذف این وعده، سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.



خانم فیروزی گفت: هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد ، نوشابه و مانند اینها جداً خودداری کنید. بهتر است روزه‌داران روزه‌شان را با آب ولرم ؛خرما، کشمش، عسل (قند های طبیعی) یا شیر گرم باز کرده و پس از آن از نان، پنیر، گردو،سبزی و غذاهای گرمی مانند آش ،فرنی یا حلیم کم ‌روغن   میل نمایند و حتما بین افطار تا شام یک تا دو ساعت فاصله بگذارند . از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کرده ودر فاصله ی افطار تا سحر6-5 لیوان آب نوشیده شود و برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز، لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف شود.



 هم چنین کودکان و نوجوانانی که برای نخستین بار روزه می‌گیرند باید در وعده ی سحری، غذای کافی بخورند و آبمیوه‌ و سبزیجاتی مانند هویج و گوجه‌فرنگی را فراوان مصرف کنند، زیرا مقدار زیادی ویتامین را به صورت فشرده به بدن آن‌ها می‌رساند.



 در زمینه مصرف مواد غذایی شیرین وچرب مانند زولبیا، بامیه و حلوا  هنگام افطار  تاکید کرد برای پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی و ترش کردن و سوزش سر معده و افزایش وزن باید از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیه در سحر یا افطار پرهیز شود .



در هنگام سحر نیز از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل کباب، جوجه‌کباب و ماهی خودداری شود. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد وترش کردن معده می‌شوند ودر صورت مصرف از لیمو ترش، ماست و سالاد کاهو در کنار این غذاها استفاده گردد.



مصرف سس مایونز، خامه،سوسیس و کالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست، زیرا این غذاها زمینه بروز ناراحتی‌های گوارشی نظیر ترش کردن معده را فراهم می‌کنند.



بهترین ورزش‌ها نیز در طول این ماه، شنا و پیاده‌روی پس از صرف افطار است، چرا که این ورزش‌ها از گرفتگی عضلات و بروز یبوست پیشگیری می‌کنند./140

  • گروه خبری : روابط عمومی دانشگاه,معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 4335
  • لینک کوتاه : https://medsab.ac.ir/Z3z7
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس دانشگاه

سبزوار، خیابان اسدآبادی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی

شماره تماس

051-44011000

کدپستی

9613873137

پست الکترونیک

info@medsab.ac.ir

سامانه پیامکی

500044011078

بازدید این صفحه: 0
بازدید امروز: 2601
کل بازدید: 131612
بازدید کنندگان آنلاین: 7
آخرین بروزرسانی: 1404/05/23 11:09