همزمان با ایام سوگواری سالار شهیدان (ع ) تاکید شد؛
ضرورت رعایت توصیه های بهداشتی در توزیع نذورات/ اعلام شکایات به سامانۀ
مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر ضرورت رعایت توصیه های بهداشتی در توزیع نذورات تأکید و اعلام کرد سامانۀ 190 به صورت شبانه روزی شکایات مردمی در این خصوص را رسیدگی خواهد کرد.
به گزارش وبدا، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با توجه به فرا رسيدن ماه محرم و ايام عزاداري حضرت سيد الشهداء (ع)اعلام کرد: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزيع نذورات در مراسم عزاداري، مساجد، تكايا و هيات ها می تواند احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با غذا به ويژه بيماري هاي عفوني روده اي را افزايش دهد. لذا از هموطنان عزیز تقاضا می شود با رعایت موازین بهداشتی، سلامت خود و جامعه را تضمین کنند.
1. هرگونه پخت وپز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد .
2. كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است.
3. مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي گردد از مواد غذايي مشمول بسته بندي كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود .
4. از فراورده هاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي است استفاده شود .
5. از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفره ها استفاده شود .
6. در تهيه غذا از روغن هاي داراي مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود.
7. از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود.
8. در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها خودداري شود .
9. از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري شود. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در زير 4درجه سانتي گراد يا در بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز) نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
10. در صورت توزيع سبزي و سالاد رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي الزامي است و توصيه مي شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
11. با نصب تابلوها و يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاري ها از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف خودداري شود.
12. از آب آشاميدني سالم استفاده شود.
13. شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد.
14. در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا"ظروف يكبارمصرف گياهي ، کاغذی، سلولزی و آلومينيومي استفاده شود.
15. استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد )مناسب نیست.
16. پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد. بويژه دركنار هر ايستگاه صلواتي سطل يا كيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف وليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود.
17. توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد، از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.
18. احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكي تهيه شود.
درضمن نظر به اهميت موضوع و حفظ سلامت مصرف كنندگان جهت توزيع موادغذايي و نوشيدني خصوصاً موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ توصيه مي شود كه از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي استفاده نشود.
گفتنی است هموطنان عزیز می توانند در صورت مشاهده موارد مغایر با موازین بهداشتی اعلام شده، مراتب را به صورت شبانه روزی به سامانه بهداشت 190 با شماره تلفن های 1490 و 190 در میان بگذارند.
نظر دهید