پیام معاون بهداشتی به مناسبت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی
طبق مطالعات انجام شده ، 79درصد کل بار بیماریها در ایران به علت بیماریهای غیر واگیر می باشد. یکی از اصلی ترین عوامل شیوع بیماریها، تغذیه ناسالم و رفتار تغذیهای نامناسب است.
دکتر مریم مسعودیفر معاون بهداشتی در پیامی به مناسبت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی اظهار داشت :
طبق مطالعات انجام شده ، 79درصد کل بار بیماریها در ایران به علت بیماریهای غیر واگیر می باشد. یکی از اصلی ترین عوامل شیوع بیماریها، تغذیه ناسالم و رفتار تغذیهای نامناسب است.
در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال می باشد. تغذیه و الگوی غذایی نامناسب بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی ، بیماریهای قلبی وعروقی ، دیابت نوع 2 و برخی سرطانها می باشد.
امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است. همچنین افزایش مصرف روغن و چربی بویژه چربی های اشباع ، نمک ، قند و شکر از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده و شیرینی جات موجب افزایش بیماریهای قلبی – عروقی ، برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان، پروستات و دیابت شده است.
با توجه به روند رو به افزون بیماری های غیرواگیر، امید می رود که با ارتقاء آگاهی سیاست گذاران مرتبط با سلامت تغذیه ای جامعه، افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد مردم در گروههای سنی و شغلی مختلف، هماهنگی های بین بخشی و حساس سازی و ترغیب صنایع غذایی برای تولید محصولات غذایی کم قند ، کم نمک ، کم چرب و جلب همکاری رسانه های محلی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح، و خود مراقبتی تغذیه ای بتوان با اصلاح الگوی مصرف تغذیه ای در گروه های مختلف سنی گامی مؤثر در کاهش عوارض ناشی از این بیماریها برداشت.
بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی یکی از مهمترین راهکارهای عملیاتی برای رسیدن به این هدف می باشد.
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز همگام با سیاستهای ابلاغی وزارت متبوع و با استفاده از حداکثر توان علمی – اجرایی خویش ، کوشش خواهد نمود که با انتقال مفاهیم آموزشی مرتبط با موضوع، گامی اساسی در جهت اصلاح الگوی مصرف غذایی جامعه تحت پوشش بردارد و در این بین لازم می دانم که از تلاش تمامی همکارانم که با توان حداکثری خویش ، ما را برای نیل به این هدف یاری می رسانند تشکر و قدردانی نمایم.
نظر دهید