دسترسی سریع
شنبه ١٠ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

تبریک آغار سال تحصیلی جدید و توصیه های بهداشتی

مجتبی معتمد، مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: سال تحصیلی جدید و آغاز ماه مهر و مهربانی و فصل شکفتن شکوفه های علم و دانش برتمامی دانش آموزان، فرهنگیان و اولیاء گرامی مبارک باد.

 

مجتبی معتمد، مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: سال تحصیلی جدید و آغاز ماه مهر و مهربانی و فصل شکفتن شکوفه های علم و دانش برتمامی دانش آموزان، فرهنگیان و اولیاء گرامی مبارک باد.

وی ضمن آزوی موفقیت و سربلندی در سال تحصیلی جدید گفت: امیداست همچون سنوات گذشته  با آغاز سال تحصیلی جدید نکات بهداشتی ذیل مدنظر قرارگیرد:

بهداشت فردی

شستن بدن هفته ای دوبار با آب گرم تمیز و صابون

استفاده از وسایل شخصی در استحمام

تعویض مرتب لباس های زیر

شستن صحیح دست ها قبل از خوردن غذا و هر خوراکی دیگر، هنگام آماده کردن ظروف و وسایل سفره، بعد از رفتن به توالت، دست زدن به خاک و ...  پس از ملاقات و تماس با بیماران مبتلا به بیماریهای واگیر و ...

آداب دستشويي رفتن و رعايت بهداشت فردي را به طور کامل در او کنترل کنيد.

خشک کردن دست ها با دستمال و حوله تمیز پس از شستن

شستن روزانه پاها برای جلوگیری از بوی نامطبوع

استفاده از حوله شخصی و تمیز

کوتاه نگهداشتن ناخن ها

شستن زیر ناخن ها

ترک عادات جویدن ناخن که غیر بهداشتی بوده و سبب ابتلای فرد به بسیاری از بیماریها خواهد شد.

بهداشت مو:

شستن موها با شامپو و سایر مواد پاک کننده ی مناسب

استفاده از شانه و برس شخصی

کنترل روزانه مو ها از نظر شپش

بهداشت چشم:

استفاده از نور کافی که از پشت سر و طرف چپ می تابد، هنگام مطالعه و رعایت فاصله ۴۵ـ۳۰ سانتی متر چشم ها از سطح مطالعه و رعایت فاصله مناسب هنگام تماشای تلویزیون

مصرف غذاهای متنوع و مناسب، خصوصاً غذاهای حاوی ویتامینA  مانند هویج و میوه ها و سبزی های تازه

بهداشت گوش:

تميز نگه داشتن گوش ها

خوددارى از وارد کردن جسم نوک تيز به گوش

بهداشت دهان و دندان:

مسواک زدن صحیح دندان ها و استفاده از نخ دندان برای پاک کردن فاصله بین دندان ها

خوردن مواد غذايى مناسب

استفاده نکردن از شکلات چسبنده

بهداشت خواب و استراحت:

استراحت و خواب راحت در رختخواب تميز

رعایت مدت زمان کافی خواب (حدود 8 تا 9 ساعت)

کیف مناسب:

در خريد کيف مدرسه نهايت دقّت را به خرج بدهيد. براي کودک کيفي بخريد که اندازه و جنس مناسبي داشته باشد. کيف بچّه ها ترجيحاً از نوع کوله پشتي باشد امّا دسته اي هم براي حمل آسان داشته باشد. بهتر است کيف حالت ايستاده داشته باشد تا کنار پاي کودک روي زمين قرار بگيرد و دسترسي کودک به وسايل را ساده تر کند. کيف بايد داراي چند جيب متعدد باشد تا طبقه بندي وسايل براي کودک ميسّر باشد.

نگهداري و حفظ وسايل را به او ياد بدهيد. وسايلش را برايش معرّفي کنيد و موارد استفاده و مکان آن را در کيف و يا جامدادي برايش توضيح دهيد.

تغذیه سالم

صبحانه:

برای این که کودکان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید شام را در ساعات ابتدایی شب مصرف کنند و حتی الامکان شب ها در ساعت معینی بخوابند تا صبح بتوانند زودتر بیدار شده و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.

والدین باید كودكان خود را به سحر خيزي، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده تشویق نمایند.

غذاهایی از قبیل فرنی، شیر برنج، حلیم، عدسی، نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره مربا، نان و کره و خرما، نان و پنیر و خرما همراه با یک لیوان شیر یک صبحانه سالم و مغذی برای کودکان سنین مدرسه به شمار می رود.

مصرف غذا های غیر خانگی (مانند ساندویچ ها، سوسیس، کالباس، همبرگر و ..) از نظر مواد مغذی بویژه آهن، کلسیم، ویتامین 2B ویتامین A و C و اسید فولیک فقیرند و در صورتی که جایگزین غذاهای خانگی و سنتی بشوند و به طور مداوم مصرف شوند بدن با کمبودهای ویتامینی و املاح که برای تنظیم فعالیت های حیاتی بدن مورد نیازند مواجه می شود.

ناهار:

اگر دانش آموزان در شیفت بعد از ظهر مشغول تحصیل می باشد بهتر است ناهارش را در منزل بخورد و بعد به مدرسه برود. ولي اگراين امكان وجود ندارد مي تواند ناهارش را در ظرف مخصوص همراه خود به مدرسه ببرد. از آنجايي که محيط گرم مي تواند موجب رشد ميكروب ها شود، بنابراين بايد نهاري که کودک از منزل مي برد، سرد بماند بخصوص اگر گوشت داشته باشد. مي توانيد غذا را داخل يك ظرف عايق، يا ظرفي که هوا نمي تواند به آن داخل نفوذ کند گذاشته شود.  سعي کنيد ظروف غذا را هر روز بشوئيد.

استفاده از ليوان و دستمال و ساير وسايل مربوط به طرز خوردن تغذيه در مدرسه را در منزل تمرين کنيد .

1.     جلوگیری از بیماری ها

پیشگیری از سرماخوردگی:

به والدین توصیه می‌شود، چنانچه کوچک‌ترین علائمی از سرماخوردگی از قبیل آبریزش، سرفه یا تب در کودک‌شان دیدند، به‌مدت یک هفته در منزل به کودک استراحت دهند.

پیشگیری از اسهال:

یکی دیگر از بیماری‌هایی که بچه‌ها در دوران مدرسه بیشتر احتمال ابتلا دارند، اسهال، استفراغ و عفونت‌های دستگاه گوارش است که می‌تواند ویروسی یا میکروبی باشد. معمولا بیماری‌های دستگاه گوارش با علت ویروسی با تب، استفراغ و پس از گذشت 48 ساعت همراه با اسهال خواهد بود.رعایت بهداشت فردی می تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد. در هر صورت مراجعه به پزشک در شروع بیماری الزامی است.

پیشگیری از شپش:

شپش سر که در فصل مدارس در دختران بسیار شایع است، به‌صورت دانه‌های ریزی در مو بروز پیدا می‌کند و بعد از یک هفته تبدیل به شپش می‌شود. علت این بیماری نیز واگیر بودن آن است. بهترین راه پیشگیری از این بیماری، رعایت بهداشت و تماس نداشتن با فرد مبتلاست. خارش شدید سر علامت مشخصه ابتلا به این بیماری است و مادران باید توجه داشته باشند، بهداشت لازم را رعایت کنند و بطور مرتب کودک را حمام ‌کنند، موهایش را شانه بزنند و آن را کاملا تمیز کرده و بازدید کنند تا اگر مبتلا شده بود درمان‌های لازم را انجام دهند.

 

 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ٣١ شهريور ١٣٩٨    / شماره خبر:  ١٠٧٥٠  / تعداد بازدید:  1046

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: