مسافرت به علت استراحت کم، خستگی راه، تغییر شرایط آب و هوایی و تهیه آب و منابع غذایی از منابع گوناگون، کاهش مقاومت بدن را به همراه دارد و به همین دلیل عوامل خطرآفرین بیش از معمول انسان ها را با خطر مواجه می کند.
توصیه های بهداشتی را برای حفظ سلامت و ایمنی بیشتر عزیزان یادآور می شویم امیدوار است تمام زائرین عزیز با حفظ صحت و سلامت مراسم عبادی خود را به انجام برسانند.
قبل سفر
1 - استفاده از حنا در کف پا
2 - نرمش و پیاده روی به مدت یک ساعت روزانه یک هفته قبل از سفر
3 - استفاده از شیر یک لیوان + ۳ ق.چ فلفل سیاه+ عسل جهت پیشگیری از سرماخوردگی
طی سفر
1 - همراه داشتن ماسک تنفسی، چفیه و عینک آفتابی
2 - بستن و گرم نگه داشتن سروصورت
3 - پوشیدن جوراب و استفاده از مچ بند
4 - بعد از هر یک کیلومتر پیاده روی پاها را در آب سرد گذاشته و ماساژ دهید
5 - خوردن روزانه یک عدد سیب
6 - هنگام استراحت و تجدید وضو پاها و کشاله ران را شستشو دهید.
7 - نوشیدن شیر همراه خرما
8 - مکیدن خرما طی سفر
9 - استفاده از پودر ضد التهاب پوست در طی سفر
10 - بستن کمر با شال
11 - حذف پنیر به عنوان صبحانه بدلیل افزایش اسیداوریک در زمان پیاده روی که سبب درد در ناحیه مچ و انگشت شصت می شود.
12 - ناهارو غذای مغذی (حجم کم با قدرت زیاد)
13 - استفاده از چوب دستی یا عصا
بعد از سفر
1 - ماساژ پاها به جهت تقویت عضلات و جلوگیری از گرفتگی آنهابا پمادو آبگرم
2 - بالا نگه داشتن پا در زمان خواب به مدت یک هفته
میوه و غذاهای قبل ، حین و بعد از سفر
1 - همراه داشتن ۴ میوه ملین طی سفر طبق دستور امام صادق(ع) : مویز- خرما- انجیر- عناب/ بادام ۷ الی ۱۴ عدد
2 - صبحانه: حذف پنیر
3 - خوردن ارده شیره انگور، اردو عسل، کره و عسل ، خامه و عسل جهت صبحانه
4 - ناهار غذای فشرده (حجم کم با قدرت زیاد)
5 - شام : پخته شده کدو چغندر شلغم، ، خوراک عدس و گلپر، سیب زمینی آبپز و آویشن
واحدمدیریت خطر بلایا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار