دسترسی سریع
شنبه ١٠ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارعنوان کرد؛

تربیت بیش از 26هزار سفیر سلامت خانوار/ پوشش 70درصدی خود مراقبتی اجتماعی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارگفت: در حال حاضر با اجرای برنامه خودمراقبتی بیش از 26هزار سفیر سلامت خانوار تربیت شده‌اند و تلاش می شود تا با افزایش کیفیت آموزش و توسعه مشارکت سفیران سلامت در ارایه مراقبت های بهداشتی، شاهد ارتقای عادلانه سلامت در جامعه باشیم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارگفت: در حال حاضر با اجرای برنامه خودمراقبتی بیش از 26هزار سفیر سلامت خانوار تربیت شده‌اند و تلاش می شود تا با افزایش کیفیت آموزش و توسعه مشارکت سفیران سلامت در ارایه مراقبت های بهداشتی، شاهد ارتقای عادلانه سلامت در جامعه باشیم.

وبدا سبزوار/ دکتر فاطمه نوده با اشاره به اینکه 60الی 80 درصد مراقبت های جامعه از نوع خود مراقبتی است در گفتگو با وبدا اظهار کرد: برنامه خود مراقبتی درسه حیطه فردی، سازمانی و اجتماعی تدوین شده است که در این راستا در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار یکهزارو800 سفیر سلامت محله شناسایی، جذب و آموزش های لازم را دریافت کرده اند.

وی با اشاره به پوشش43درصدی خود مراقبتی سازمانی در این دانشگاه،افزود: با هماهنگی و همکاری دانشگاه های شهرستان ، 212 نفر از دانشجویان علاقمند در برنامه سفیران سلامت دانشجویی ثبت نام و در دوره های آموزشی شرکت نموده اند.

دکترنوده با اشاره به اجرای برنامه خود مراقبتی اجتماعی با مشارکت معتمدین،مردم، شوراها و دهیاری ها اضافه کرد:در این راستا با برنامه های ریزی های صورت گرفته و مشارکت همه جانبه آحاد جامعه این شاخص به بیش از 73 درصد رسیده ست.

رئیس مرکز بهداشت سبزوار توانمند سازی آحاد جامعه در پیشگیری، کنترل و مراقبت بیماریها را از اهداف برنامه خودمراقبتی عنوان کرد وبیان داشت: با اجرای برنامه خودمراقبتی بیش از 26هزار سفیر سلامت خانوار در این دانشگاه تربیت شده‌اند و تلاش می شود تا با افزایش کیفیت آموزش و توسعه مشارکت سفیران سلامت در ارایه مراقبت های بهداشتی، شاهد ارتقای عادلانه سلامت در جامعه باشیم.

معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه با اشاره به اهمیت ارتقای سلامت دانش آموزان و آموزش هم سالان در برنامه های  بهداشتی گفت: با تلاش های صورت گرفته توانسته ایم در مدارس بیش از 9هزار دانش آموز را تحت برنامه سفیر سلامت به عنوان سفیر سلامت دانش آموز، قرار دهیم تا با برنامه ریزی انجام شده در کلاس های آموزشی مدون در طول سال شرکت نمایند.

وی با بیان اینکه خودمراقبتی شامل اعمالی اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است که مردم در خانه، محل کار و جامعه برای مراقبت از سلامت خود، خانواده و جامعه انجام می‌دهند،اظهارکرد:براساس این برنامه، در هر خانواده یک نفر به عنوان سفیر سلامت خانوار انتخاب و توسط تیم سلامت که شامل پزشک، ماما، مراقب سلامت و بهورز است آموزش می بینند تا مراقب سلامت خود، خانواده، همسالان و جامعه باشد.

دکتر نوده گفت:برای آموزش سفیران سلامت خانوار، مجموعه ای از راهنماهای خودمراقبتی از جمله راهنمای خودمراقبتی در ناخوشی‌ جزیی، راهنمای خطرسنجی سکته های قلبی، مغزی و سرطان، راهنمای سبک زندگی سالم تدوین شده است که در هر کدام از راهنماهای خودمراقبتی سعی شده است اطلاعات خودمراقبتی لازم برای اصلاح سبک زندگی، مدیریت بیماری مزمن و ناخوشی های جزیی ارایه شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوارتصریح کرد: فراگیری و استفاده از مطالب راهنمای خودمراقبتی برای مراقبت از سلامت خود، خانواده، همسالان و جامعه، انتقال اطلاعات و دانش سلامت از پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت به اعضای خانواده و دوستان، رعایت سبک زندگی سالم مانند داشتن تغذیه سالم، افزایش تحرک بدنی، پیشگیری از مصرف دخانیات و بکارگیری مهارت‌های زندگی نظیر کنترل خشم و استرس توسط خود و اعضای خانواده، مراجعه آگاهانه به مراکز ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و پزشک خانواده، وظایف این سفیران است.

 

 

تاریخ درج خبر: سه شنبه ٣٠ مهر ١٣٩٨    / شماره خبر:  ١٠٩٠٠  / تعداد بازدید:  3571

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: