دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: 56 هزار دانش آموزش در سال تحصیلی جاری از خدمات سلامت دهان و دندان بهرمند می شوند.
دکتر نوده با اشاره به اهمیت وارنیش فلوراید تراپی در سلامت دهان و دندان عنوان کرد: برای پنجمین سال متوالی و با هماهنگی با اداره آموزش و پرورش، وارنیش فلوراید تراپی 56 هزار دانش آموز سبزواری طی دو مرحله برای پایه اول تا ششم ابتدایی وپایه هفتم متوسطه دوره اول، توسط بهورزان و مراقبین سلامت آموزش دیده آغاز شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با اشاه به آمار بالای مشکلات دهان و دندان در بین کودکان افزود: بیشتر کودکان تا سن12 سالگی 2 دندان پوسیده دارند این آمار در بحث دهان و دندان یک فاجعه است.
وی گفت: مقدار فلوراید در مواد غذایی و آب آشامیدنی بسیار ناچیز است و به همین منظور باید برای جلوگیری از خزابی دندان ها از این ماده استفاده می شود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان در ادامه گفت: می توان با وارنیش فلوراید تراپی از پوسیدگی دندان ها تا میزان قابل ملاحضه ای جلوگیری کرد. فلوراید در استخوان ها و دندانهای در حال رشد کودکان جمع می شود و مینای دندان آن ها را قبل از پیدایش مقاوم می کند.
وی با بیان اینکه مرحله اول وارنیش فلوراید تراپی در مهر و آبان ماه سال جاری و مرحله دوم در فرودین و اردیبهشت ماه سال آینده اجرا خواهد شد افزود: در مدت اجرای این برنامه به والدین، معلمین، دانش آموزان و سایر مجریان آموزش های لازم برای حفظ سلامت دهان و دندان ارائه می شود.
گفتنی است تعداد 430 مراقب سلامت و بهورز در 39 مرکز خدمات جامع سلامت و 196 خانه بهداشت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار برنامه وارنیش فلوراید تراپی را در 718 مدرسه شهرستان های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن واقع در غرب خراسان رضوی انجام می دهند.