دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ضمن گرامیداشت 14 آذرماه روزجهانی داوطلب گفت: پوشش همگانی سلامت نیازمند اقدام همزمان در سه حوزه حفاظت مالی، خدمات سلامت و اقدام در جامعه یعنی خانه، محل کار، محل تحصیل و زندگی مردم است.
رئیس مرکز بهداشت سبزوار ادامه داد: مردم در خانه، محل کار و جامعه با انتخاب رفتارسالم یا ناسالم، سلامت خود، خانواده، دیگران و جامعه را حفظ کرده، افزایش داده یا به خطر می اندازند فعالیت های داوطلبانه چشم انداز مشخصی از مشارکت مردمی به منظور حفظ و ارتقای سلامت و زندگی سالم است.
وی افزود: سلامتی محور توسعه است ومسائل ومشکلات بهداشتی همان مشکلات توسعه است. دستیابی به هدف "سلامتی برای همه "در گرو مشارکت همه ارگان ها، نهادها و مردم خواهد بود. نقش مشارکت مردم در فرایند توسعه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاست، قابل توجه واجتناب ناپذیراست. یکی از نماد این مشارکت جذب داوطلب سلامت محلات می باشد.
دکتر نوده ادامه داد: برنامه داوطلبان سلامت از سال 1369 به عنوان آزمایشی در کشور شروع شد اما با توجه به موفقيت چشمگيري كه به همراه داشت از سال 1373 به عنوان برنامه درتمام نقاط شهري كشور به اجرا درآمد .
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه هم اکنون بیش از 30 هزار سفیر سلامت و 1800 سفیر سلامت محله در حوزه تحت پوشش دانشگاه فعالیت می کنند، اظهار داشت: افراد علاقه مند به فعالیت های اجتماعی، با داشتن وقت کافی برای حضور در دوره های آموزشی و رضایت مندی سرپرست خانواده با انجام فعالیت های داوطلبانه، می توانند با حضور در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت به عنوان داوطلب سلامت / سفیر سلامت محله ثبت نام و همکاری نمایند.
دکتر نوده همچنین گفت: سفیران سلامت محله بطور متوسط 40 خانوار را تحت پوشش قرار می دهند که با شناسایی گروه های آسیب پذیر خانوارهای تحت پوشش، مشارکت در آموزش مفاهیم خود مراقبتی، شناسایی و مشارکت در حل مشکلات سلامتی محله، طرح های تحقیقاتی، غربالگری، پیشگیری و درمان بیماری ها درسطح ملی و محلی، ترغیب خانوارها برای ثبت نام به عنوان سفیر سلامت خانوار/ محله و ...نقش چشم گیری در توانمندسازی و ارتقای سلامت جامعه ایفا می نمایند.