چاپ    ارسال به دوست

 

 

وزیر بهداشت در بیستمین جشنواره رازی گفت :

پیشرفت های حوزه علوم پزشکی کشور قابل مقایسه با کشورهای منطقه نیست

وزیر بهداشت گفت: پیشرفت های حوزه علوم پزشکی کشور بعد از انقلاب اسلامی با بسیاری از کشورهای منطقه که مانند کشور ما تجربه جنگ، تحریم و وجود دشمنان بین المللی را نداشته اند، قابل مقایسه نیست.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر سید حسن هاشمی در بیستمین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی برگزار شد، علت پیشرفت کشور در حوزه علوم پزشکی را نیروی انسانی، ایمان و علاقه و ارادت جوانان و دانشمندان برومند کشور به آینده ایران اسلامی عنوان و تصریح کرد: پیشرفت های حوزه علوم پزشکی به ویژه در حوزه بالینی خارج از حمایت های دولتی و مرهون تلاش های پژوهشگران و صرف هزینه های شخصی است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر 40 درصد تحقیقات کشور در حوزه پزشکی تولید می شود و سهم آنها تنها 12 درصد از پروژه های پژوهشی است، گفت: این موضوع نشان دهنده اعتقاد و علاقه وافر محققین به اعتلای کشور است که باید از این گنجینه و ذخیره ارزشمند قدردانی شود.

دکتر هاشمی با بیان اینکه بخش عمده ایی از دستاوردهای پژوهش مرهون آموزش است، گفت: انجام تحقیق و داشتن محقق بدون برخورداری از بخش های آموزشی قوی میسر نیست.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در 6 ماه قبل از حضور دولت یازدهم در صحنه اجرایی شاهد صدور مجوز 25 دانشکده پزشکی و دندانپزشکی بوده ایم، خاطرنشان کرد: تا امروز با تاسیس و راه اندازی حتی یک دانشکده پزشکی و دندانپزشکی موافقت نکرده ایم چرا که معتقدیم یکی از آفت های بزرگ پژوهش و آموزش گسترش های بی رویه است.

دکتر هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر 90 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در سراسر کشور داریم، بر ضرورت جلوگیری از پراکندگی و نیز تجمیع این مراکز آموزشی تاکید کرد و گفت: قطعا این اقدام به امر پژوهش نیز کمک می کند.

وزیر بهداشت با بیان این که داشتن روحیه فردگرایی و عدم کار تیمی، ما را به پژوهش های ارزشمند رهنمون نخواهد کرد، بر ضرورت قطب بندی آموزشی دانشگاهها و تجمیع و سازماندهی مراکز آموزشی تاکید کرد.

دکتر هاشمی همچنین ضرورت بازنگری آیین نامه ارتقاء را مورد تاکید قرار داد و گفت: آیین نامه حاضر صرفاً افراد را به تولید مقاله راهنمایی می کند و این به معنی خلق پژوهش کاربردی و تولید ثروت نیست.

وی همچنین افزود: در حوزه آموزشی و روشهای جذب اعضای علمی نیز باید تغییراتی ایجاد کنیم چرا که با آیین نامه فعلی و روشهای موجود نمی توانیم انتخاب های احسن داشته باشیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که اعضای هیات علمی و اساتید سرمایه های اصلی در دانشگاهها هستند که علاوه بر آموزش، وظیفه معلمی و تربیت دانشجویان را نیز بر عهده دارند، که باید سالها در کسوت استادی به آموزش و تحقیق نیز بپردازند.

دکتر هاشمی با یادآوری این که انگیزه اصلی که ایران را در حوزه علوم پزشکی در جایگاه برتر منطقه قرار داده است، اعتبارات نیست، گفت: این دستاورد به همت و ایمان علاقه مندی شخصی محققین است و امیدواریم روح جمعی در آن دمیده شود و شاهد همکاری های بیشتری در این حوزه نسبت به گذشته باشیم.

وزیر بهداشت ضمن قدردانی از فعالیت های صورت گرفته در حوزه معاونت تحقیقات به رغم بودجه های پایین خاطر نشان کرد: مطمئن هستیم که اگر دولت فراغت بیشتری را در صحنه بین المللی پیدا کند حمایت بیشتری از حوزه پژوهش خواهد نمود کما اینکه در بودجه سال 94 نیز رشد بودجه بخش تحقیقات مؤید این مطلب است.

 

 

 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ١٢ بهمن ١٣٩٣    / شماره خبر:  ١١٢٧  / تعداد بازدید:  2114

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 







نشانی: سبزوار- بولوار شهدای هسته ای، بالاتر از یادبود شهدای گمنام، پردیس دانشگاه علوم پزشکی، معاونت تحقیقات و فناوری

صندوق پستی: 319   / کد پستی: 9617913114- 9617913112  / فکس: 44018484-051  / تلفن: 44018319-051               آدرس اینترنتی: vcResearch.medsab.ac.ir              پست الکترونیک: vc.Research@medsab.ac.ir