دسترسی سریع
شنبه ١٠ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

در 9 ماهه اول سال جاری صورت گرفت؛

بیش از 65هزار خانوار سبزواری در برابر بلایا ارزیابی و آموزش دیدند

با تلاش همکاران حوزه معاونت بهداشتی در 9 ماهه اول سال جاری درراستای آمادگی نسبی خانوارها، ارزیابی و آموزش بیش از 65 هزار خانوار تحت پوشش دانشگاه در برابر بلایا انجام شد.

دکتر فاطمه نوده  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیان اینکه امروزه یکی از چالش های بزرگ پیش روی جوامع آمادگی در برابر بلایا و کاهش اثرات آن است گفت: از جمله عوامل کاهش خطر بلایا و اجرای سیاستهای پیشگیرانه، میزان درک خطر است که بطور گسترده ای در ارزیابی و مدیریت خطر گنجانده شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، رويكرد پيشگيرانه و مردم محور و مبتني بر رويكردهاي چند مخاطره اي و چندبخشي و فراگير، با اقداماتي متمركز بر مرحله پيشگيري، كاهش خطرپذيري و آمادگي و افزایش ایمنی در برابر بلايا مطرح مي باشد که از اولویت های سیاستگزاران در این حوزه است.  

دکتر نوده با اشاره به اینکه  یکی از برنامه ها ی سلامت و تحقق طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت اجرای برنامه ملی ارزیابی و آموزش خانوار در برابر بلایاست گفت: در9 ماهه اول سال جاری بیش از 65 هزار خانوار در خصوص بلایا مورد ارزیابی و آموزش قرار گرفتند، که بیش از 45 درصد کل خانوار تحت پوشش حوزه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار را در بر می گیرد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان سبزوار در ادامه افزود: میزان آمادگی خانوارهای سبزواری در برابر بلایا بیش از 25 درصد می باشد و این در حالی است که این آمادگی در کل کشور در برابر بلایا  طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت کمتر از 22 درصد می باشد.

دکترنوده ضمن اشاره به دیگر برنامه مدیریت بلایا در دانشگاه ها به برنامه ارزیابی ایمنی و خطر نظام شبکه در برابر بلایا (SARA) اشاره نمود و افزود: با اجرای این برنامه اقدامی پایه ای برای رویا رویی با بلایا از طریق جمع آوری اطلاعات، مواجهه با مخاطرات، آسیب پذیری و ظرفیت مراکز ارائه خدمات صورت می گیردکه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به عنوان دانشگاه پیشتاز این برنامه را اجرایی کرده است.

وی گفت با اشاره به اینکه  در برنامه (SARA) در سطح 276 واحد بهداشتی فعال در حوزه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار از جمله شبکه های بهداشت و درمان شهرستان، مراکز خدمات جامع سلامت شهری، روستایی، پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت انجام شده است اظهار داشت: شاخص سطح ایمنی واحد های بهداشتی در برابر بلایا  6 از 10 می باشد در صورتی که که شاخص کشوری 5 از 10 است ولی ما باید با پیگیری  این سطح آمادگی را روز به روز بیشتر نماییم .

دکتر نوده در پایان عنوان کرد: در همین راستا با تدوین برنامه جامع و یک پارچه ای  تحت عنوان «برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریتها» در معاونت بهداشتی، شبکه های بهداشت و درمان و تمامی مرکز خدمات جامع سلامت که یکی دیگر از افتخارات دستاوردهای برنامه ملی تحول  سلامت در حوزه بهداشت است در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تدوین شده است.

وی در  پایان اظهار داشت: توانمند کردن تیم های بخش عملیات، در شرایط اضطرار، بر اساس کارکردهای تخصصی مندرج در این برنامه انجام شده است؛ اما  کنترل بحران و مدیریت بلا در زمان حادثه به یک وفاق بین بخشی و آمادگی تک تک خانوارها نیازمند است، که با برنامه ریزی امیدوارم هرچه بیشتر این آمادگی را کسب نماییم تا از حوادث ناخواسته که در بعضی از موارد جبران ناپذیر است جلوگیری نماییم.


 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ٢٢ دی ١٣٩٨    / شماره خبر:  ١١٣٠٠  / تعداد بازدید:  621

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: