روابط عمومی معاونت بهداشتی / دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ضمن تبریک عید سعید قربان به تمامی هموطنان گرامی گفت: امسال در حالی به پیشواز عید قربان می رویم که آمار فزاینده مبتلایان و فوتیهای ناشی از این ویروس مواجه هستیم.
وی ضمن تاکید بر جدی گرفتن توصیههای بهداشتی ذبح دام در آستانه عید قربانگفت: اگر توصیههای بهداشتی مربوط به ذبح دام در آستانه عید سعید قربان رعایت نشود، احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام که بسیار خطرناک است، به شدت بالا میرود، از جمله این بیماریها میتوان به تب کریمه کنگو و سیاه زخم گوارشی اشاره کرد.
راههای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو
1- از خرید دام و یا گوشت خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی که ذبح و عرضه می شوند، خوداری شود.
2- دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام تحت نظر اداره دامپزشکی خریداری شود.
3- ذبح دام را صرفاً در کشتارگاه تحت نظارت اداره دامپزشکی انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابرعمومی ذبح نکنید.
4- افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
5- گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
6- جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد مصرف شود.
7- به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکید.
8- عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در هنگام توزیع و مصرف دام قربانی می تواند علاوه بر ایجاد مخاطرات فردی و محیطی و اجتماعی موجب کاهش کیفیت گوشت گردد.
عید قربان، خود و دیگران را قربانی نکنیم
عید قربان امسال رنگ و بوی کرونایی به خود گرفته و در صورت رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی به جای قربانی کردن دام، خود، نزدیکان و دیگران را قربانی خواهیم کرد.
عید قربان در خانه بمانید
عید امسال تلفنی از یکدیگر طلب حلالیت کنیم
نماز عید قربان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار گردد
کرونا ضعیف نشده است
تب کریمه کنگو آفتی موازی با کرونا در ایام عید قربان