روابط عمومی معاونت بهداشتی / دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ضمن اشاره به 10 سپتامبر مطابق با 19 شهریور که روز جهانی پیشگیری از خودکشی نام گذاری شده است گفت: خودکشی به عنوان یک مشکل جدی بهداشت عمومی است و یکی از ده علت اصلی مرگ و سومین علت فوت درگروه سنی 15 تا 34 سال در جهان بشمار میرود که مجموعه ای از عوامل من جمله زیست شناختی، ژنتیک، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی در بروز آن نقش دارند.
وی افزود: 30 تا 60 درصد افرادی که اقدام به خودکشی منجر به مرگ می کنند، سابقه اقدام به خودکشی داشته اند و 10 تا 40 درصد موارد اقدام به خودکشی به خودکشی ختم می شود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان سبزوار افزود: بسیاری از اختلالات روانپزشکی از قبیل خودکشی قابل پیشگیری و درمان است، و در سال های اخیر با توجه به افزایش اقدام به خودکشی و مشکلات اجتماعی دیگر ناشی از آن، موجب شد تا ضرورت توجه به برنامه ریزی پیشگیری از خودکشی بیش از پیش احساس شود .
دکتر نوده ادامه داد: خودکشی به عنوان یک مشکل جدی بهداشت عمومی، توجه ما را می طلبد، اما متأسفانه پیشگیری و کنترل آن کار ساده ای نیست. تحقیقات نشان می دهند پیشگیری از خودکشی در صورتی امکان پذیر است که مجموعه ای از فعالیت ها اعم از فراهم کردن بهترین شرایط برای تربیت فرزندان و جوانان ها، درمان مؤثر اختلالات روانی و کنترل محیطی عوامل خطر را در بر بگیرد. انتشار مناسب اطلاعات و آگاهی بخشی، عناصر اساسی در موفقیت برنامه های پیشگیری از خودکشی هستند.
وی افزود: به یاد داشته باشیم بسیاری از بیمار ی های روانپزشکی و خودکشی قابل پیشگیری و درمان است، به همین دلیل تمام تلاش ها و سیاستهای عمومی در حوزه سلامت باید متمرکز بر پیشگیری باشد.
دکتر نوده در پایان گفت: باید توجه داشت، موضوع سلامت روان امری است که همکاری و مشارکت همه دستگاه و سازمانهای دولتی و غیر دولتی را می طلبد و هیچ ارگانی به تنهایی قادر به تامین آن نیست.