دسترسی سریع
پنج شنبه ٠٨ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

با گروه لبنیات آشنا شوید

روابط عمومی معاونت بهداشتی / گروه لبنیات شامل شیر و فرآورده های آن (ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ) می باشد. این گروه دارای کلسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین B12 و B2و سایر مواد مغذی می باشد و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکانم استخوان و دندان ضروری است. میزان توصیه شده مصرف روزانه لبنیات 3-2 واحد است.

یک واحد از یک گروه برابر است با یکی از موارد زیر:

ـ یک لیوان شیر یا ماست کم چرب(کمتر از2.5 درصد)

ـ 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت

ـ یک چهارم لیوان کشک

ـ 2 لیوان دوغ

ـ یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه

چه نکاتی هنگام استفاده از گروه شیر ولبنیات باید رعایت شود:

1 - از شیر پاستوریزه شده کم چربی ( 5/2 درصد یا کمتر) استفاده کنید.

2 - بجای شیرهای طعم دار که دارای قند هستند ، از شیر های ساده استفاده کنید

3 - از پنیر های تهیه شده از شیر پاستوریزه که کم نمک و کم چرب هستند ، استفاده کنید.

 4 - از بستنی هایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، استفاده کنید. مقدار قند بستنی بالاست . بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید.

 5 - حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 5-10 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید.

6 - به دلیل بالا بودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه می شود که از انواع کم نمک استفاده کنید. 

 7 - بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامین D غنی شده اند، استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.

 8 - اگر شما بیماری "عدم تحمل لاکتوز" را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت و ماسترا مصرف نمایید.

9 - هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید.

 10 - ظرف شیر را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداری کنید.

 11 - استفاده از شیر های استریل شده برای حمل در مسافرت های خارج از شهر مناسب تر است. این نوع شیرها را (در صورت باز نشدن) می توان تا 4 ماه در دمای محیط نگهداری کرد.

 12 - قره‌قروت یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوه‌ای و بعضاً سفید یا زرد است که مزه‌ای عمدتاً ترش دارد. این فراورده لبنی از دوغ یا ماست به دست می‌آید. که یکی از منایع خوب کلسیم محسوب می شود.

 13 - اگر از کشک های سنتی برای مصرف استفاده می کنید به دلیل نمک بالا  حتما از یک روز قبل آن را در آب خیسانده و تا زمان مصرف آب آن را چند بار عوض کرده تا نمک آن کاهش یابد.

 منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت

 

تاریخ درج خبر: يکشنبه ١١ مهر ١٤٠٠    / شماره خبر:  ١٣٦٥٤  / تعداد بازدید:  4853

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: