چاپ ارسال به دوست
در راستای تحقق برنامه های تحول سلامت در حوزه بهداشت دربرنامه سلامت در بلایا ی طبیعی وانسان ساخت
آمادگی نسبی واحد های بهداشتی جهت ارائه خدمات بهداشتی درمانی در برابر بلایا ، ارزیابی و آموزش بیش از 60هزار خانوار تحت تابعه دانشگاه در برابر بلایا درسال 1400
دکترفاطمه نوده معاون بهداشتی اظهار داشت: امروزه یکی از چالشهای بزرگ پیش روی در آمادگی برابر بلایا و کاهش اثرات آن است
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی /. دکترفاطمه نوده معاون بهداشتی اظهار داشت: امروزه یکی از چالشهای بزرگ پیش روی در آمادگی برابر بلایا و کاهش اثرات آن است از جمله عوامل کاهش خطر بلایا و اجرای سیاستهای پیشگیرانه ، میزان درک خطر است که بطور گسترده ای در ارزیابی و مدیریت خطر گنجانده شده است. در حال حاضر، رويكرد پيشگيرانه و مردم محور و مبتني بر رويكردهاي چند مخاطره اي و چندبخشي و فراگير، با اقداماتي متمركز بر مرحله پيشگيري، كاهش خطرپذيري و آمادگي و افزایش ایمنی در برابر بلايا مطرح ميباشد که از اولویت های سیاستگزاران در این حوزه است. در راستای تعهدات نظام سلامت به طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت برنامه هایی بصورت مداخله ای در وزارت بهداشت پیش بینی و در دانشگاههای علوم پزشکی عملیاتی گردیده است که یکی از این برنامه ها اجرای برنامه ملی ارزیابی و آموزش خانوار در برابر بلایا است که در سال 1400 علیرغم اپیدمی بیماری کرونا با انجام آن بیش از 60 هزار خانوار در خصوص بلایا مورد ارزیابی و آموزش قرار گرفتند .میزان آمادگی این خانوارها در برابر بلایا بیش از 30درصد می باشد .
وی افزود: نقش پیش فعال نظام سلامت در مدیریت و کاهش خطر بلایا رویکرد اصلی وزارت بهداشت است و تبلور این رویکرد در کاهش سطح خطر بلایا در جامعه و تسهیلات و منابع نظام سلامت تجلی می یابد.ارزیابی ایمنی و خطر نظام شبکه در برابر بلایا اقدامی پایه برای رویارویی پیش فعال با بلایا از طریق جمع آوری اظلاعات مواجهه با مخاطرات، آسیب پذیری و ظرفیت مراکز ارائه خدمات است این برنامه در راستای شناخت مخاطرات تهدید کننده مرکز و ارزیابی ایمنی عملکردی ، ایمنی سازه ای و ایمنی غیر سازه ای برای کلیه واحدهای بهداشتی پایش میکند.
وی تاکید کرد: این برنامه در سطح 279 واحد بهداشتی اعم از خود معاونت بهداشتی، شبکه های بهداشت و درمان شهرستان، مراکز خدمات جامع سلامت شهری ، روستایی، پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت انجام پذیرفت که نتایج ایمنی عملکردی 68، ایمنی سازه ای 69 و ایمنی غیر سازه ای 57 وسطح ایمنی 7از 10و سطح خطر نیز 4 از 10 می باشد و این به منزله ایمن و آماده بودن کامل واحد های بهداشتی جهت مقابله با مخاطرات طبیعی نیست .
معاون بهداشتی عنوان کرد: در همین راستا با تدوین برنامه جامع و یک پارچه ای تحت عنوان «برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریتها» در معاونت بهداشتی، شبکه های بهداشت و درمان و تمامی مرکز خدمات جامع سلامت که یکی دیگر از افتخارات دستاوردهای برنامه ملی تحول سلامت در حوزه بهداشت است در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تدوین شده است. که جهت هماهنگیهای لازم در ارائه خدمات مطلوب جمعیت آسیب دیده در فوریتها و بلیه های احتمالی تهیه و تدوین گردید و جهت توانمند کردن تیمهای بخش عملیات در شرایط اضطرار بر اساس کارکردهای تخصصی مندرج در این برنامه به کار گرفته می شود و تمارینی نیزجهت توانمند سازی و هماهنگی بیشتر پیش بینی شده است.
تاریخ درج خبر: سه شنبه ٧ تير ١٤٠١ / شماره خبر: ١٤٧٤٥ / تعداد بازدید: 267