به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی/ اولین جلسه توانمند سازی زنان روستایی و عشایر در خصوص کشت کینوا با همکاری جهاد کشاورزی در تاریخ یازدهم تیرماه با حضور مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی، دهیار، شورا، رییس مرکز جهاد کشاورزی روداب به همراه 21 نفر از رابطین بهداشت و تسهیل گر زن در محل مسجد جامع روستای ملوند برگزار گردید. در این جلسه اهداف برنامه، اصول اجرایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مریم شهرآئینی مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی بیان کرد:
کینوا یکی از خوراکیهای سرشار از پروتئین و کمی شبیه جوپرکشده است. بهاندازهی برنج پُرکاربرد است و بهتنهایی یا در غذا مورد استفاده قرار میگیرد و خیلی خوشمزه است. این غله یکی از معروفترین غذاهای سالم در دنیا است. گلوتن ندارد، جزو خوراکیهای سرشار از فیبر است و همهی انواع آمینواسید را داراست.
کینوا همچنین سرشار از منیزیم، ویتامینهای گروه B، آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین E و انواع آنتی اکسیدانهای مفید است.
سه نوع اصلی کینوا وجود دارد:
کینوای سفید؛
کینوای قرمز؛
کینوای سیاه.
۱۸۵ گرم کینوا (خام یا پخته(
محتوی مواد مغذی زیر در مصرف روزانه است:
پروتئین: ۸ گرم؛
فیبر: ۵ گرم؛
منگنز: ۵۸٪
منیزیم: ۳۰٪
فسفر: ۲۸٪
ویتامین b9 یا اسید فولیک: ۱۹٪
مس: ۱۸٪
آهن: ۱۵٪
روی (زینک): ۱۳٪
پتاسیم: ۹٪
تقریبا ۱۰ درصد میزان موردنیاز روزانه از ویتامین B1، ویتامین B2 و ویتامین B6؛ مقدار کمی کلسیم، ویتامین b3 یا نیاسین و ویتامین E.
۱۸۵ گرم کینوا حدود ۲۲۲ کالری انرژی، ۳۹ گرم کربوهیدرات و ۴ گرم چربی دارد. کینوا همچنین حاوی مقدار کمی اسیدچرب امگا ۳ است.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA