امسال در حالی به پیشواز عید قربان می رویم که ویروسی منحوس به نام کرونا چند وقتی است در این سرزمین ماندگار شده و مشکلات بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است. ویروسی خطرناک که در صورت عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی عاقبتی تلخ را برای افراد به ارمغان میآورد. آمار فزاینده مبتلایان ناشی از این ویروس زنگ خطری است که در صورت عدم توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی میتواند تبعات غیر قابل جبرانی را برای همگان داشته باشد.
دکتر نوده معاون بهداشتی ضمن تاکید بر جدی گرفتن توصیههای بهداشتی ذبح دام در آستانه عید قربان، فرمودند اگر توصیههای بهداشتی مربوط به ذبح دام در آستانه عید قربان رعایت نشود، احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام که بسیار خطرناک است، به شدت بالا میرود، از جمله این بیماریها میتوان به تب کریمه کنگو و سیاه زخم گوارشی اشاره کرد.
راههای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو
1- از خرید دام و یا گوشت خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی که ذبح و عرضه می شوند، خودداری شود.
2- دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام تحت نظر اداره دامپزشکی خریداری کنند
3- ذبح دام را صرفاً در کشتارگاه تحت نظارت اداره دامپزشکی انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابرعمومی ذبح نکنید.
4- افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش،چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود
5- گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
6- جگر و سایر امها و احشای دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد مصرف شود
7- به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکید.
8- عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در هنگام توزیع و مصرف دام قربانی می تواند علاوه بر ایجاد مخاطرات فردی و محیطی و اجتماعی موجب کاهش کیفیت گوشت گردد.
شعارها:
نماز عید قربان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار گردد
کرونا ضعیف نشده است
تب کریمه کنگو آفتی موازی با کرونا در ایام عید قربان