Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
متن پیام دکتر سید مجید غضنفری بشرح ذیل می باشد:
شیر انسان به گونه است گه برای تغذیه کودک طراحی شده و تمام نیازهای او را برطرف میگند همچنین شیر انسان ایمن بوده و در پیشگیری از عفونت در شیرخوار کمک کننده است.
ترکیب شیر مادر با برطرف کردن نیازهای تغذیه ای و ایمنی شیرخوار کاملا برای تغذیه وی طراحی شده است .
شیر مادر نه تنها نیازهای ایمونولوژیکی شیرخوار را برطرف می کند، بلکه در پیشگیری از عفونت ها نیزکمک کننده است. همچنین منجر به ارتباط بین مادر و کودک بدون توجه به موقعیت و شرایط وی شده وامنیت غذایی نوزادان و کل خانواده را از همان ابتدا تامین می کند.
ترویج تغذیه با شیر مادر از جمله اقدامات انجام شده مؤثری است که تاثیر بسزایی بر رشد و تکامل و کاهش مرگ و میر کودکان دارد بطوری که شروع شیرمادر در ساعت اول زندگی اولین و حیاتی ترین گام برای کاهش مرگ و میر شیرخواران و کودکان معرفی شده است .
برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر از سیاست ها و اولویت های بهداشتی کشور است. خوشبختانه ما همگام با نهضت جهانی ترویج تغذیه باشیرمادر، از سال 1370 بطور مدون برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر را با هدف تغذیه انحصاری باشیرمادر در 6 ماه اول و تداوم شیردهی تا 2سال در کشور آغاز کردیم و طی سه دهه گذشته تلاش های قابل تقدیری برای ترویج تغذیه با شیرمادر و حمایت از مادران در کشورمان انجام شده و دستاوردهای چشمگیری در کاهش بیماریها و مرگ و میر کودکان داشته است. فعالیت های بسیاری در سطوح مختلف سیستم بهداشتی ، جامعه و سیاستگذاری اجرا شده است .
در سطح سیستم بهداشتی؛ راه اندازی بیمارستانهای دوستدار کودک، کلینیک های مشاوره در شیردهی جهت توانمند نمودن مادران شیرده ،آموزش مادران باردار و شیرده، آموزش علمی و عملی کارکنان بهداشتی درمانی و پزشکان ، اجرای قانون ترویج تغذیه با شیرمادر، تدوین منابع آموزشی و... انجام شده است و در طرح تحول سلامت با ایجاد مراکز و پایگاهها و خانه های بهداشت، دسترسی مردم به سلامت آسان تر شده است.
هفته جهانی شیرمادر از 1 تا 7 آگوست مصادف با 16-10 مرداد ماه . هدف از برگزاری هفته جهانی شیرمادر، تاکید مجدد بر اهمیت این موضوع و جلب توجه سطوح مختلف سیاستگذاری، قانون گذاری و اقشار مختلف جامعه در کشورهای جهان به این امر مهم می باشد. هر سال با توجه به تحلیلی که از وضعیت تغذیه با شیر مادر در کشورهای مختلف وجود دارد، شعاری انتخاب می شود. این شعار محور فعالیتهای مجامع علمی و اجرایی در طول سال را تعیین می کند تا با حمایت از مادران، هدف مهم برخورداری همه شیرخواران و کودکان خردسال از تغذیه با شیر مادر تحقق یابد.