هر سال بیست و چهارم تا سی ام آوریل مصادف با چهارم تا دهم اردیبهشت ماه ، با هدف ترویج استفاده از واکسن و در راستای محافظت مردم برابر بیماری های واگیردار ، هفته جهانی ایمنسازی نامگذاری شده است که امسال بزرگداشت هفته جهانی واکسیناسیون در کشور ما با شعار
" تلاش برای تکمیل واکسیناسیون "
از 23 تا 30 اردیبهشت ماه می باشد و هدف آن ترویج استفاده از واکسن برای حفظ سلامتی در همه سنین وگسترش ایمن سازی ، واکسینه کردن تمام کودکان زیر پنج سال بر ضد بیماری های قابل پیشگیری نظیر سرخک ، دیفتری ، کزاز ، سیاه سرفه و فلج اطفال و گروهی دیگر از بیماری های مهلک می باشد .
واکسنها و ایمن سازی نقش بسیار مهمی در سلامت جوامع در یک قرن اخیر داشتهاند. سه دهه ازریشه کنی آبله در جهان میگذرد ، تعداد موارد فلج اطفال به شدت کاهش یافته ، مرگ و میرجهانی سرخک نیز افت واضحی داشته ، تعداد بیشتری از افراد واکسینه میشوند و به مرور فواید ایمن سازی از طریق حفاظت علیه بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن را مشاهده می کنیم.
ایمن سازی یک راهبرد پایه برای کنترل بیماری های عفونی است. در حال حاضر برای پیشگیری از 26 بیماری واکسن وجود دارد ، بیماری هایی نظیر سرخک –فلج اطفال–سیاه سرفه و....... . پیشرفت های قابل توجهی نیز در ساخت واکسنهای جدید به دست آمده است. برنامه جاری ایمن سازی از مرگ 2-3 میلیون نفر در سال جلوگیری می کند .
اهمیت واکسیناسیون کودکان بر کسی پوشیده نیست. واکسیناسیون کودکان یکی از مهمترین اموری است که در سالهای اول زندگی کودک، والدین باید به آن بپردازند.بسیاری از بیماریها مانند فلج اطفال ، دیفتری و کزاز در گذشته بسیاری از کودکان را قربانی میکردند. اما خوشبختانه امروزه با وجود واکسنهایی که در کشور به کودکان زده میشود این موارد به ندرت قابل مشاهده است. تمام مراکز خدمات جامع سلامت ، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت برنامه واکسیناسیون کودکان را اجرا میکنند و از والدین تقاضا داریم کودکان خود را در زمان های مقرر جهت تزریق واکسن به این مراکز ببرند.