دسترسی سریع
سه شنبه ٠٦ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

توصیه ههای تغذیه ای درایام محرم وصفر

توصیه های تغذیه ای درایام محرم وصفر

نکات تغذیه ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری در ایام محرم و صفر در ایام ماه محرم و صفر بسیار از افراد اقدام به نذری دادن می کنند.که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری رعایت نکات زیر برای همه افراد و کسانی که نذری می دهند لازم است که این نکات به شرح زیر می باشد:

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

نکات تغذیه ای:

1.        از سرخ کردن زیاد سبزی های مورد استفاده در تهیه غذاهای نذری همچون قرمه سبزی خود داری کنید.

2.        چربی های اضافه همراه با گوشت در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده را تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید.

3.        پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

4.        تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و از انواع روغنهای مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید.

5.        از روغن های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از 2 درصد ) در طبخ غذا استفاده کنید.

6.        از روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.

7.         در کنار غذاهای نذری از دوغ های کم نمک به جای نوشابه استفاده کنید.

8.        در صورت مصرف نوشیدنی، آب و دوغ کم نمک بدون گاز را به سایر نوشیدنیها ترجیح دهید.

9.        میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از نمک ید دار تصفیه استفاده نمایید.

10.      از مصرف نمک دریا در طبخ غذاها خودداری کنید.

11.      از مصرف "نمک سنگبرای خیساندن برنج اکیدا خودداری کنید.

12.      از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخش های سوخته غذا نیز پرهیز کنید.

13.      چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می کنید ، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربتهای صنعتی و سنتی بعلت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری نمایید.

14.      بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب، پر نمک و شیرین و در حجم زیاد احتیاط نمایند.

15.      در صورت استفاده از حبوبات در غذا، قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب بخیسانید و پس از دور ریختن آب باقیمانده، حبوبات را به غذا اضافه نمایید.

16.      ترجیحااز خرما (زرد زاهدی) و کشمش بجای قند در کنار چای استفاده کنید.

17.      از سرو چای داخل لیوانهای پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی ها و غذاهای سرد بلامانع است.

18.      در پخت حلوا از روغن کم استفاده کنید.

19.      به جای پخش شیرینی  در این ایام،  میوه بدهید.

 به خاطر شیوع وبا فقط از آب های بطری یا بهداشتی استفاده کنید

 

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ٤ مرداد ١٤٠٢    / شماره خبر:  ١٦٨٧٠  / تعداد بازدید:  209

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: