نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا:
1. دستهای خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.
2. تمامی سطوحی که برای تهیه غذا و آشپزی استفاده می کنید قبل از هر گونه پخت و پز شسته و پاکیزه نمایید.
3. تمامی غذاها را به ویژه گوشت، ماکیان ، ماهی و تخم مرغ را بطور کامل بپزید (دمای 70 درجه سانتی گراد).
4. از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت، ماکیان و ماهی استفاده کنید.
5. از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آنها را به خوبی بشویید.
6. از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.
7. غذاهایی مانند سوپ و خورش را به خوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به 70 درجه رسیده است. از صورتی نبودن و شفاف بودن آب گوشت اطمینان حاصل کنید.
8. غذاهای پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید.
9. همیشه از آب سالم استفاده کنید و با روشهایی مانند جوشانیدن یا استفاده از قرص کلر آن را سالم کنید.
10. همواره از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید .
11. از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.
12. سبزیجات را قبل از اضافه کردن به غذا و به ویژه تهیه سالاد به خوبی شسته و ضد عفونی نمایید .
13. از مواد اولیه ای که تاریخ مصرف آن منقضی شده است استفاده نکنید.
14. در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنوان دمکنی استفاده نکنید.
15. در طبخ غذا از ظروف استیل یا ظروف تفلون بدون خراشیدگی استفاده نمایید.
16. از سرو چای داخل لیوانهای پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی ها و غذاهای سرد بلامانع است.
17. در توزیع غذا ، ترجیحا" از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.
18. گوشت و مرغ را از مراکز بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تهیه نمایید.
19. از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا" خودداری کنید.
20. در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را بطور کامل گرم کنید.
21. از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن جدا" خودداری نمایید.