دسترسی سریع
سه شنبه ٠٦ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا

نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا

نکات تغذیه ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری در ایام محرم و صفر در ایام ماه محرم و صفر بسیار از افراد اقدام به نذری دادن می کنند.که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری رعایت نکات زیر برای همه افراد و کسانی که نذری می دهند لازم است که این نکات به شرح زیر می باشد:

نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا:

1.      دستهای خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.

2.      تمامی سطوحی که برای تهیه غذا و آشپزی استفاده می کنید قبل از هر گونه پخت و پز شسته و پاکیزه نمایید.

3.      تمامی غذاها را به ویژه گوشت، ماکیان ، ماهی و تخم مرغ را بطور کامل بپزید (دمای 70 درجه سانتی گراد).

4.      از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت، ماکیان و ماهی استفاده کنید.

5.      از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آنها را به خوبی بشویید.

6.      از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.

7.      غذاهایی مانند سوپ و خورش را به خوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به 70 درجه رسیده است. از صورتی نبودن و شفاف بودن آب گوشت اطمینان حاصل کنید.

8.      غذاهای پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید.

9.      همیشه از آب سالم استفاده کنید و با روشهایی مانند جوشانیدن یا استفاده از قرص کلر آن را سالم کنید.

10.      همواره از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید .

11.      از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.

12.      سبزیجات را قبل از اضافه کردن به غذا و به ویژه تهیه سالاد به خوبی شسته و  ضد عفونی نمایید .

13.      از مواد اولیه ای که تاریخ مصرف آن منقضی شده است استفاده نکنید.

14.      در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنوان دمکنی استفاده نکنید.

15.      در طبخ غذا از ظروف استیل یا ظروف تفلون بدون خراشیدگی استفاده نمایید.

16.      از سرو چای داخل لیوانهای پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی ها و غذاهای سرد بلامانع است.

17.      در توزیع غذا ، ترجیحااز ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.

18.      گوشت و مرغ را از مراکز بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تهیه نمایید.

19.      از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا" خودداری کنید.

20.      در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را بطور کامل گرم کنید.

21.      از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن جدا" خودداری نمایید.

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ٤ مرداد ١٤٠٢    / شماره خبر:  ١٦٨٧٢  / تعداد بازدید:  229

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: