از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه جداً خوداری نمائید.
🔻در هنگام ذبح دام از وسایل حفاظت فردی (دستکش، لباس کار، چکمه و عینک) استفاده گردد.
🔻با توجه به اینکه بیماری در دام هیچ علامت ظاهری ندارد، لذا همه افرادی که با دام یا لاشه، ترشحات، خون و فرآورده های دامی در تماس هستند خطر ابتلا به بیماری وجود دارد.
🔻هنگام ذبح دام از رفتارهایی مانند نگه داشتن کارد قصابی با دندان و دهان خودداری فرمائید.
🔻در صورت شناسایی افراد مشکوک به بیماری (علائم تب،لرز، درد عضلانی، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم) موارد سریعا" گزارش شود.
🔻از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، خودداری شود.
🔻دام زنده را از میادین عرضه مجاز تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند.
🔻ذبح دام را صرفاً در کشتارگاهها تحت نظارت اداره دامپزشکی انجام دهند و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.
🔻افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده نمایند و ابزارشان را بعد از ذبح ضدعفونی کنند و همچنین خوناب ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
🔻به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید.
🔻گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
🔻جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد، مصرف گردد.