دسترسی سریع
يکشنبه ٠٤ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

پیام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی سبزوار به مناسبت به مناسبت روز جهانی هپاتیت؛

روابط عمومی معاونت بهداشتی

✳️ ضرورت شناسایی ناقلین هپاتیت با انجام مراقبت های بهداشتی با هدف درمان مبتلایان و پیشگیری از انتقال

 

👤دکتر غضنفری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار:

 

🔸۲۸ ژوئیه هر سال به نام روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده که هدف آن، افزایش آگاهی جهانی در مورد گروهی از بیماری های عفونی موسوم به هپاتیت های A، B، C، D ،E و تشویق به پیشگیری، تشخیص و درمان آنها است.

 

🔸هپاتیت های ویروسی به عنوان یکی از اصلی ترین چالش های سلامتی محسوب می شوند که مقابله با آنها نیازمند پاسخ سریع است.

 

🔸هپاتیت های B و  C در سراسر جهان به عنوان قاتل خاموش مطرح هستند. این دو ویروس، علت اصلی بیماری مزمن کبدی هستند که می توانند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شوند و چنانچه پاسخ مناسب و سریع برای درمان این بیماریها انجام نگردد، پیش بینی می شود که بار زیادی را به اقتصاد سلامت جهان تحمیل خواهد کرد.

 

🔸متاسفانه رتبه مرگ و میر ناشی از هپاتیت های ویروسی در جهان از جایگاه دهم به هفتم رسیده و از هر ۱۰ نفر فقط یک نفر از بیماری خود مطلع است. البته پوشش بالای واکسیناسیون هپاتیت B توانسته است شیوع این بیماری را نه تنها در سطح جهانی بلکه در ایران نیز کاهش دهد.

 

 🔸از آنجایی که بسیاری از مبتلایان به هپاتیت بدون علامت هستند لذا برنامه ریزی با هدف شناسایی ناقلین هپاتیت، انجام مراقبت های بهداشتی لازم برای پیشگیری از انتقال بیماری و سرانجام مراقبت و درمان مبتلایان، در رسیدن به اهداف حذف بیماری ضروری است.  

 

🔸در حال حاضر برای پیشگیری از ابتلای به هپاتیت C واکسنی وجود ندارد، لذا پیشگیری از ابتلای به این بیماری صرفا مبتنی بر کاهش خطر مواجهه با این ویروس در مراکز ارائه خدمات بهداشتی درمانی و نیز کاهش مواجهه در جمعیت‌های در معرض خطر بالا نظیر مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر یا در جریان تماس جنسی است. 

 

🔸افزایش آگاهی مردم و آموزش همگانی در باره خطرات مواجهه با ویروس در جریان تاتوی غیرایمن و یا از طریق ارتباط جنسی  محافظت نشده و غیر ایمن و در نهایت اجرای برنامه‌های کاهش آسیب شامل ارائه سرنگ و سوزن نو، ارائه کاندوم، درمان نگهدارنده با متادون در مصرف کنندگان تزریقی مواد از جمله عوامل کاهش خطر این بیماری است. 

 

🔸برای جلوگیری از تماس با خون و دیگر مایعات بالقوه عفونی و پیشگیری از ابتلای شغلی و تصادفی، رعایت اصول احتیاطات استاندارد (رعایت بهداشت فردی، واکسیناسیون هپاتیت B و استفاده از دستکش، عینک، گان و ماسک صورت و دهان) ضروری است.

 

🔸خوشبختانه با انجام برنامه های جامع، انجام واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان و گروه های پرخطر، شیوع این بیماری در کشور رو به کاهش است و کنترل آن از اهداف عالی نظام سلامت می باشد.

 

🔸بی شک دستیابی به این اهداف مهم نیازمند ارتقاء سطح دانش جامعه و ایجاد فرهنگ آگاهی از هپاتیت، آموزش و بیماریابی فعال درگروه های پرخطر بویژه بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، معتادان تزریقی و افراد با سابقه زندان بوده بطوریکه می توان با همکاری همه جانبه تمامی ارگان های مسئول به هدف حذف هپاتیت C دست یافت و شاهد کاهش بیشتر هپاتیت B و C در جامعه باشیم .

 

تاریخ درج خبر: چهارشنبه ١٧ مرداد ١٤٠٣    / شماره خبر:  ١٨٧٨٥  / تعداد بازدید:  56

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: