🖋معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشتی اظهار داشت:
🔹همه ساله اول آگوست که بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده که در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می شود. و می توان گفت هدف از نامگذاری این روز، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است.
🔹تغذیه با شیر مادر زیرساخت تندرستی، بقای مادران، کودکان و بن مایه رشد، توسعه و آتیه یک کشور محسوب می گردد.
🔹تغذیه با شیرمادر علاوه بر جلوگیری از مرگ بیش از 823 هزار کودک و 20 هزار مادر در هر سال، موجبات پیشگیری از انواع سوء تغذیه کودکان را نیز فراهم می کند.
🔹شیر مادر برای شیرخواران، مغذی ترین غذا محسوب می گردد و از لحاظ مواد ایمونولوژیک، بسیار قوی است که می تواند موجب تکامل مغز شود و به جرات می توان گفت که هیچ ماده غذایی دیگری، این ویژگی را ندارد.
🔹تغذیه با شیر مادر تکامل شناختی و ضریب هوشی( IQ ) کودکان را تقویت می کند و در نتیجه به طور قابل توجهی امکان تحصیلات، مشارکت در نیروی کار و کسب درآمد را در طول عمر ارتقا می دهد. بی توجهی و از دست دادن این مرحله بحرانی از رشدِ مغز در طول دوران کودکی می تواند منجر به زیان های قابل توجه شناختی و اقتصادی شود.
🔸دکتر سید مجید غضنفری
🔸معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار