دسترسی سریع
يکشنبه ٠٤ آذر ١٤٠٣


 چاپ    ارسال به دوست

 

 

🌐شاخص69/1 درصدی تغذیه انحصاری با شیر مادر در غرب خراسان رضوی .

🖌معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در گفتگوی اختصاصی با روابط عمومی این معاونت گفت: درصد تغذیه انحصاری با شیر مادر در غرب خراسان 69/1 هست و این در حالی است که هم اکنون این شاخص در سطح جهان 48 درصد می باشد و حدانتظار تعیین شده در سال 2030 برای این موضوع در سطح جهان،70 درصد می باشد.

🔹دکتر سید مجید غضنفری در توصیف اهمیت شیر مادر ادامه داد: کلستروم یا آغوز که از ماه هفتم بارداری در پستان ها تولید می شود و در 3-2 روز اول پس از زایمان ادامه می یابد، ماده ای بسیار مغذی و حاوی مواد ایمنی بخش فراوان است و برای محافظت نوزاد در برابر بیماری ها، حیاتی است. هر چند مقدار آغوز کم است اما برای معده کوچک نوزاد، کافی و مناسب می باشد و از جکمت های الهی این است که ترکیب شیر مادر برحسب سن و نیاز شیرخوار و همچنین از شروع تا پایان هر وعده تغذیه با شیر مادر، مابین دفعات مختلف شیردهی و نیز در طول روز تغییر می کند. 

 

🔹این متخصص طب سنتی تصریح کرد: تمام مواد مغذی مورد نیاز شیرخوار و موادی که به رشد و تکامل و پیش گیری از عفونت ها کمک می کند، در شیر مادر موجود است و با تغذیه مکرر شیرخوار برحسب نیاز وی، تولید آن افزایش می یابد و به تنهایی تا پایان 6 - 4 ماهگی، نیازهای شیرخوار را تامین و امکان بهترین الگوی رشد کودک را فراهم می کند . 

 

🔹میزان پروتئین و سدیم شیر مادر به حدی است که به کلیه های نوزاد که هنوز کامل نشده اند آسیب نمی رساند ولی شیر گاو، پروتئین بیش تری دارد و دفع مقادیر اضافی برای کلیه های نارس نوزاد دشوار است. 

 

🔹وی افزود: مقدار آب موجود در شیر مادر کافی است و شیرخواران در 6 ماه اول حتی در آب و هوای گرم نیاز به آب اضافی ندارند. اما شیرخوارانی که با شیر گاو تغذیه می شوند به علت دریافت مقادیر زیادی از نمک ها، نیاز به آب اضافی دارند و دفع نمک های اضافی برای کلیه های آنها مشکل است . 

 

 🔹ترکیب چربی شیر مادر برای رشد مغز، چشم و سلامت عروقی شیرخوار بی نظیر است و بهتر از سایر شیرها هضم و جذب می شود، در حالی که مقدار چربی غیر اشباع شیر گاو بالا است و بدن را با مشکل افزایش کلسترول در سال های بعد مواجه می کند. جذب املاح مثل کلسیم، آهن و روی شیر مادر بیشتر از شیر گاو است. حدود 70 تا 90 درصد آهن شیر مادر جذب بدن شیرخوار می شود، در حالی که جذب آهن شیر گاو خیلی ناچیز است. بطور کلی مواد معدنی در شیر مادر برای تأمین نیاز شیرخوار کافی است . 

 

🔹معاون بهداشتی سبزوار در پاسخ به سوالی که (( آیا در حمایت از مادران شیرده قوانینی وجود دارد ؟)) نیز گفت: در باب اهمیت تغذیه با شیر مادر قوانین و مصوباتی وجود دارد که از آن جمله میتوان به مواد 15، 17 و 22 برای مادران شاغل و ماده 24 و44 جهت عموم مادران از قوانین ترویج تغذیه با شیر مادر اشاره کرد.

 

🖌روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار 

 

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ٢٢ مرداد ١٤٠٣    / شماره خبر:  ١٨٨٠٦  / تعداد بازدید:  76

 


امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: