چاپ    ارسال به دوست

 

 

وزیر بهداشت عنوان کرد: وقتی می‌خواهیم در کشور به چیزی افتخار کنیم به بخش پژوهش افتخار می کنیم در حالی که این بخش بودجه کافی ندارد

وزیر بهداشت عنوان کرد: وقتی می‌خواهیم در کشور به چیزی افتخار کنیم به بخش پژوهش افتخار می کنیم در حالی که این بخش بودجه کافی ندارد

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه‌های آموزش و پژوهش علوم پزشکی در دو سه دهه اخیر مسیر خوبی را طی نکرده‌ایم افزود: خوشبختانه در دولت یازدهم و در معاونت‌های آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت تلاش‌های بسیار خوبی انجام شده که ما قدرشناس این محققان برتر منطقه و جهان هستیم که وقت خود را برای رشد علمی کشور صرف کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در سمینار برنامه پزشک پژوهشگر که در تالار همایش‌های رازی برگزار شد ضمن اعلام این مطلب افزود: مشکلات بخش پژوهش و آموزش کشور مشکلاتی ساختاری هستند که ممکن است در کوتاه مدت قابل حل کردن نباشند اما امیدوارم در بلند مدت با حاکمیت عقلانیت، دانش و استفاده از تجربه بشری بتوانیم به این واقعیت برسیم.

دکتر هاشمی یکی از هنرهای مسئولان کشور را جذب نیروی انسانی دانست و گفت: این صفت را همه مسئولان باید داشته باشند تا از توانمندی ذاتی ملت و دانشمندان برتر ایران بتوانیم استفاده کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به عدم استقبال برخی از دانشگاه‌های بزرگ از برنامه پزشک پژوهشگر، خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران حتماً باید به فکر بدهی‌های اول سال تاکنون باشد که بخشی از آن مربوط به بیمه‌ها و بخشی مربوط به دولت هستند. خانه‌های بهداشت و حاشیه شهر و همچنین تامین ماما، بهورز و واکسن را باید در نظر داشته باشد. در حوزه درمان باید به بیمارستان‌های هفت تیر و رسول اکرم توجه و رسیدگی کند در حوزه تأمین مایحتاج بیماران باید تلاش کند از طرفی باید جواب سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری و دیوان محاسبات را بدهد و در مرز اداری نیز حرکت کند. چگونه یک رئیس دانشگاه می‌تواند چنین وظایف سنگینی را برعهده داشته باشد.

دکتر هاشمی گفت: فردی که عضو هیئت علمی است بایستی پژوهشگر باشد زمانی رفتن به یکی از دانشگاه‌های معتبر برای ایرانیان آرزو بود اما امروزه فراخوان‌های متعددی اعلام می‌شود که در برخی از رشته‌ها کسی حاضر به ثبت نام نیست بنابراین مشکل، ساختاری است.

وزیر بهداشت ضمن انتقاد از عدم اختصاص بودجه مناسب به بخش پژوهش گفت: وقتی می‌خواهیم در کشور به چیزی افتخار کنیم بخش پژوهش را مثال می‌زنیم در حالی که این بخش بودجه کافی را ندارد و هزینه‌های آن توسط محققان و عاشقان پژوهش تأمین می‌شود و زمانی که فصل تقسیم اعتبارات است حوزه پژوهش و تحقیقات جزء آخرین اولویت‌هاست.

وزیر بهداشت با بیان اینکه لازم است جوانان علاقمند به حوزه پژوهش از فرصت ایجاد شده در قالب برنامه پزشک پژوهشگر استفاده کنند افزود: البته در ابتدا ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که به دلیل عدم وجود آیین‌نامه دقیق و جامعی بود اما امروز اشکالات این برنامه برطرف شده است.

دکتر هاشمی یادآور شد وقتی من در رشته چشم پزشکی رزیدنت بودم شرایط کشور بسیار سخت و درگیر یک جنگ ظالمانه بودیم که فضای کشور فضای تحقیق و پژوهش نبود و اساتید ما در خط مقدم جبهه‌ها و پس از آن در سنگر آموزش و پژوهش ایفای نقش کردند. من دو روز در هفته در  زمان بعد ازظهر کار می‌کردم و درآمدی حدود 5 هزار تومان در ماه داشتم که این درآمد را صرف خرید سه مجله معتبر خارجی در زمینه چشم پزشکی می‌کردم.

وزیر بهداشت ادامه داد: مجله‌هایی که خریداری می‌کردم از طریق یکی از بستگانم در خارج از کشور و با چندین ماه تاخیر به دستم می‌رسید اما در این مجله‌ها اعمال نوین جراحی قرنیه، انواع پیوند، لیزر و آب مروارید به صورت علمی شرح داده شده بود که حاصل آن مجله‌ها را امروز در حوزه چشم پزشکی کشور مشاهده می‌کنیم.

وی در پایان افزود: وقتی مجله‌ها را می‌خواندم دو تغییر را در حوزه چشم پزشکی احساس می‌کردم یکی اعمال جراحی جدید و دیگری کاهش استفاده از عینک و بهره‌گیری از لیزر بود. 

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ١٦ آذر ١٣٩٤    / شماره خبر:  ٣٠٦٣  / تعداد بازدید:  1022

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 







نشانی: سبزوار- بولوار شهدای هسته ای، بالاتر از یادبود شهدای گمنام، پردیس دانشگاه علوم پزشکی، معاونت تحقیقات و فناوری

صندوق پستی: 319   / کد پستی: 9617913114- 9617913112  / فکس: 44018484-051  / تلفن: 44018319-051               آدرس اینترنتی: vcResearch.medsab.ac.ir              پست الکترونیک: vc.Research@medsab.ac.ir