چاپ ارسال به دوست
همایش سراسری معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران: همایش سراسری معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور روز چهارشنبه 7 آبان ماه 1393 با حضور جمعی از معاونین و مسوولان دانشگاه های سراسر کشور در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
در این همایش دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب که طی ده سال گذشته پژوهش های علوم پزشکی در کشور، پیشرفت قابل توجهی داشته و برای اولین بار در کشور، زیر ساخت های مهم تحقیقاتی در مقیاس خوب به وجود آمده است، گفت: برنامه ثبت ملی بیماری ها به عنوان یکی از مهمترین زیرساخت های توسعه پژوهش های اپیدمیولوژی ارایه آمار دقیق بروز و شیوع بیماری ها و سیاستگذاری در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری ها در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.
وی افزود: تشکیل دبیرخانه برنامه توسعه ثبت در حوزه سلامت، بهره گیری از مدل های موفق ملی و بین المللی و تدوین 20 برنامه و ارایه حمایت های مادی و معنوی به منظور اجرایی شدن این برنامه تاکنون اجرا شده است.
دکتر ملک زاده به راه اندازی و احیای مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی با عنوان « موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران» از دیگر برنامه های این معاونت اشاره کرد و گفت: راه اندازی این مرکز به منظور دستیابی به اهداف اسناد بالادستی کشور مانند سند چشم انداز 20 ساله، نقشه جامع علمی، سیاست های اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلی سلامت قرار گرفته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به راه اندازی 10 آزمایشگاه در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، گسترش همکاری های بین المللی، شناسایی و دعوت از دانشمندان مقیم خارج از کشور، توسعه فناوری و ارتقا پژوهش با استفاده از دانشمندان جوان کشور به عنوان دیگر برنامه های این معاونت اشاره کرد.
وی در مورد دعوت از دانشمندان مقیم خارج از کشور گفت: این برنامه با هدف توسعه تحقیقات و پژوهش های علمی حوزه علوم پزشکی صورت می گیرد و طی آن تاکنون 150 نفر از دانشمندان ایرانی مقیم خارج کشور شناسایی شده اند و اقدامات اولیه برای دعوت از آنها صورت گرفته است.
دکتر ملک زاده در ادامه به تولیدات علمی کشور در حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: 32 درصد تولید علم کشور در حوزه پزشکی صورت می گیرد که از نظر کمی و کیفی نقش بسزایی را در این حوزه ایفا می کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به میزان تولید مقالات علمی در ایران اشاره کرد و گفت: در 40 سال گذشته در حوزه تولیدات علمی در ایران 61 هزار مورد از مستندات و مقالات پزشکی در مجلات بین المللی نمایه شده است که 58 درصد از آنها فاقد ارجاع بوده، تنها 2 مقاله بالای 100 ارجاع داشته است و 100 مقاله دیگر نیز بین 100 تا 150 ارجاع داشته است.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه تولید علمی بعد از رژیم صهیونیستی و ترکیه مقام سوم را در منطقه داراست، افزود: این در حالی است که از نظر تعداد تولید مقالات علمی در سال 2013 ایران در منطقه مقام اول را داشته است.
دکتر ملک زاده در ادامه افزود: 10 دانشگاه ایران در سال 2007 در بین دانشگاه های برتر دنیا از نظر رتبه بندی ISI قرار داشتند، این در حالی است که در سال 2013 این تعداد به 23 دانشگاه رسیده است. همچنین تعداد دانشمندان یک درصد برتر دنیا 4 میلیون نفر در کل دنیا هستند که 2 میلیون نفر از آنها پزشک هستند؛ این تعداد برای کل رشته ها در ایران 87 نفر است که 17 نفر از آنها پزشک و از تعداد 17 نفر 8 نفر نیز داروساز هستند.
در اين همايش ، دکتر آخوند زاده قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه بورسیه پژوهش وضعیت خوبی ندارد و ما صورتمان را با سیلی سرخ نگه داشتیم، گفت:: ما برای حل مشکل هزینه کردن بودجه پژوهشی اقدام به راه اندازی مرکز ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی به نام نیماد کردیم . از زمانی که پیگیریهای راه اندازی این مرکز شروع شد با مخالفت های زیادی روبرو بودیم به طوری که خیلیها دوست ندارند پول پژوهش شفاف و قابل رقابت باشد.
آخوند زاده تاکید کرد: فاصله ما با ترکیه از نظر رشد علمی تا سال 2011 کم بود اما در سال 2013 نه تنها رشد نداشتیم بلکه با افت مواجه بودیم در واقع در سال 2013 نامهربانی با پژوهش مربوط به سال 2010 بوده و از این سال ما با افت بودجه مواجه شدیم.
وی ادامه داد: اگر با این اوصاف نیماد تاسیس شود اعتبارات پژوهشی به صورت شفاف صرف تحقیقات میشود در نیماد 7 کمیته علمی در نظر گرفته شده است که با رایزنیهایی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم برای این مرکز یک ردیف اعتباری در نظر گرفته شده که ما روی صد میلیارد تومان حساب کردیم.
آخوند زاده خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در معاونت تحقیقات این است که پول را برای دانشگاه به منظور بودجه پژوهشی میفرستیم اما این پول به معاونت پژوهشی نمیرسد در واقع این پولها گم میشوند حتی اگر پولها هم به دست معاونت پژوهشی برسند به دلیل مختلف در حوزه پژوهش هزینه نمیشود.
تاریخ درج خبر: شنبه ١٠ آبان ١٣٩٣ / شماره خبر: ٧٤١ / تعداد بازدید: 814