پرهیز از رفتارهای پرخطر در رانندگی
رفتارهای خطرناک رانندگی در حوزه سلامت، به عادات یا اعمالی که فرد را در معرض خطر بیماری یا مشکلات مرتبط با سلامت قرار میدهند، رفتارهای خطرناک یا مخاطره آمیز گفته می شود. بر طبق این تعریف، رفتارهایی را که سلامت استفاده کنندگان از جاده ها و خیابان ها را به خطر می اندازند، رفتارهای خطرناک رانندگی خواهند بود. نمونه هایی از رفتارهای خطرناک رانندگی را می توان در زیر مشاهده کرد: 1. استفاده از تلفن همراه در زمان رانندگی 2. رعایت نکردن فاصله مناسب با خودرو جلویی 3. رانندگی نکردن بین خطوط 4. نبستن کمربند ایمنی در طول مسیر رانندگی 5. رانندگی با سرعت غیرمجاز 6. سبقت غیر مجاز 7. تغییر دادن ناگهانی مسیر رانندگی 8. انحراف به چپ 9. انجام حرکات مارپیچ و زیگزاگ در رانندگی 10. رانندگی کردن با حالت عصبانیت 11. رانندگی در حالت خستگی و خواب آلودگی
علل جنون سرعت:
- «تيپ شخصيتي »: افرادماجراجو، تنوع طلب، هيجاني و دراماتيك
- قانون گريزي و جامعه ستيزي
- شرايط رواني نامساعد: مشاجره با همسر، جر و بحث تلفني، اضطراب و استرس مفرط و عصبانيت و پرخاشگري
- مواد محرك و توهم زا : قرص هاي اكستازي، حشيش و الكل
راهكارهايي براي پيشگيري از رانندگي هاي پرخطر الف - شما احساسات و هيجانات خود را كنترل كنيد نه اين كه اجازه دهيد خودتان تحت كنترل هيجانات قرار بگيريد. حتي در رانندگي. اين نوع تفكر موجب مي شود عادت كنيد از رانندگي خود بيشتر لذت ببريد و اطرافيان شما هم آسودگي خاطر و آرامش بيشتري داشته باشند. ب- متانت، صبر و آرامش نشانگر بهتري از شخصيت شماست پس سعي كنند هنگام رانندگي هم اين تعامل صحيح اجتماعي را به معرض نمايش بگذاريد. چراكه به طور قطع چنين افرادي در نگاه عموم مردم جذاب تر و دلنشين تر خواهند بود. ج - رعايت قانون و مقررات راهنمايي و رانندگي را محترم شمرده و از تشويق رانندگان پرخطر پرهيز نمائيد. حتي سعي كنيد موجب كاهش رفتارهاي پرخطر در رانندگي شويد. د- در صورت داشتن اضطراب و استرس مفرط، نگراني و ناراحتي رواني از رانندگي پرهيز نمائيد. در اين موارد بهتر است فرد ديگري رانندگي نمايد يا از وسيله ديگري براي رسيدن به مقصد استفاده نمائيد. هـ - استفاده از الكل ، مواد محرك و مخدر، حشيش و سايرمواد روانگردان درهر زمان مضر و غيرقابل قبول است. در صورت سوء مصرف احتمالي اين گونه مواد از رانندگي پرهيز نمائيد. چرا كه مطمئن باشيد جان خود و اطرافيان باخطر مرگ روبه روست. و- در صورت استفاده از داروهاي خواب آور (بنزوديازپين ها) كمتر رانندگي نموده و از رانندگي هاي طولاني پرهيز نمائيد.
ایمنی در سفر
- قبل از حركت كمربند ایمنی خود را ببندید
- از سالم بودن وسیله نقلیه خود اطمینان حاصل كنید
- وسایل ایمنی از جمله زنجیر چرخ ،چراغ قوه مثلث شبرنگ ،جعبه كمك های اولیه و كپسول اطفا ء حریق و آچار و ابزار لازم و وسائل یدكی اضافه مانند همراه داشتن شمع، پلاتین و تسمه پروانه و تجهیزات اقامت موقت در موقع لزوم كارگشا می باشد .
- قبل از شروع مسافرت و ورود به جاده های برونشهری وسیله نقلیه خود را از نظر سیستم های ترمز، كلاج، سیستم روشنایی، سیستم فرمان و همراستایی محور چرخ ها و اتصالات مربوطه سالم بودن لاستیك ها و میزان بودن باد آنها، سالم بودن برف پاكن ها و آمپر و لوازم اندازه گیری خودرو و كافی بودن الكترولیت باطری آب رادیاتور بازرسی نمایید .
- اگر قصد استفاده از باربند را دارید ضمن در نظر گرفتن میزان وزن مجاز پنجاه كیلو گرم برای خودروهای سواری در خصوص ارتفاع بار و مهار آن نیز تدبیر لازم را بیندیشید
- طراحی اتاق وسیله نقلیه در جهت دید مناسب راننده از شیشه های اتومبیل به جلو و عقب و از طرفین از هر گونه اقدامی كه دید شما را از شیشه های وسیله نقلیه مانع یا كاهش دهد خودداری كنید .
- توجه لازم به سوخت خودرو خود داشته باشید و حتی الامكان سعی كنید در سفرهای برون شهری آمپر بنزین سوخت خودرو از نصف كمتر نگردد .
- قبل از سفر از مسیر حركت مطلع شوید شماره تلفن ۸۲۵۵۵۵۵ پلیس راه ناجا جهت پاسخگویی وضعیت راههای كشور آماده اطلاع رسانی در طول شبانه روز می باشد به همراه داشتن نقشه راهها در این خصوص بسیار مناسب است .
- شماره تلفن ۱۱۰ جهت ارتباط با پلیس در جاده ها در اختیار شما می باشد .
|
|